Uimitoarea poveste a lui Alfi, căţelul cu doar două lăbuţe

Uimitoarea poveste a lui Alfi, căţelul cu doar două lăbuţe
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Astăzi vom încerca să vă fim de folos împărtăşindu-vă uimitoarea poveste a lui Alfi. Un căţel care s-a născut fără picioruşele din faţă, într-o mizerie de nedescris, la Măstăcani. A fost salvat de membrii asociaţiei ”Help Lăbuş”. A învăţat să stea şi să se deplaseze asemenea unui cangur, ajutându-se de codiţă. Alfi este membru cu drepturi depline al unei minunate familii, care l-a adoptat în Germania.

Pentru că ne încăpăţânăm să credem în puterea exemplului pozitiv şi pentru că povestea lui Alfi e plină de învăţăminte, credem că merită să o aflaţi aşa cum ne-a fost dezvăluită de Anamaria Dandeş, membru ”Help Lăbuş”. Zi de zi, asociaţia este asaltată cu solicitări de preluare a unor animale neajutorate. Iar preluarea a zece câini deodată, din cine ştie ce margine de sat, poate deveni o misiune aproape imposibilă.

Tot de la o sesizare a pornit, în vara anului 2019, povestea lui Alfi. ”Help Lăbuş” a fost solicitat să intervină pentru că într-o gospodărie din Măstăcani sunt peste zece câini închiși într-o casă, de aproape opt zile, de la internarea în spital a stăpânului muribund. Vecinii nu intraseră nici măcar să le dea apă!

Disperare, foame şi o mizerie de nedescris, asta au găsit în casă oamenii ”Help Lăbuş”. Patrupedele erau aproape sălbăticite, iar două căţeluşe fătaseră sub pat. Reprezentanţii ”Help Lăbuş” au lăsat mâncare şi au promis că vor reveni, păstrând legătura cu localnicii. S-au reîntors de urgenţă când au aflat că rudele bărbatului, care între timp murise, au anunţat că vin să cureţe casa cu buldozerul, iar câinii vor fi aruncaţi la râpă.

„Am salvat ce-am mai găsit în viaţă. Patru adulți și cinci pui de doar două săptămâni”, îşi aminteşte cu inima strânsă Anamaria Dandeş. Şi n-a fost deloc uşor, pentru că vecinii şi moştenitorii, după ce aruncaseră leşurile căţeilor morţi la gunoi, nu erau dispuşi deloc să ajute sau să permită preluarea celor care puteau fi salvaţi.

Unul dintre pui se născuse fără picioarele din față. Cel mai probabil, malformaţia a fost provocată de consangvinizare. Uimitor era faptul că supravieţuise! În condiţiile în care nu putea stimula glanda mamară, precum fraţii lui, pentru a se hrăni, Anamaria Dandeş şi soţul au decis să intervină şi l-au hrănit cu biberonul. Puiul a primit numele Alfi.

O gastroenterită îngrozitoare i-a pus, însă, viaţa la grea încercare. În condiţiile în care nu e deloc uşor să administrezi perfuzii puilor, în cazul lui provocarea a fost şi mai grea, neavând lăbuţele din faţă. Dr. Silvia Aftene a reuşit şi l-a salvat de la moarte. Alfi a crescut mare și puternic, cum cresc prinții din povești. Mai mult, şi-a dat seama singur cum să se ridice pe cele două lăbuţe din spate, folosindu-şi codiţa pentru echilibru, ca pe un al treilea picioruş. Ca un cangur. Este un căţel independent, nu are nevoie de cărucior.

Şi, pentru că a fost norocos de mic, Alfi a fost adoptat în Germania de o familie de milioane, care îl prețuiește mai mult decât ar fi putut spera cei care l-au salvat!

Citit 2104 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Martie 2023 09:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.