Apă-Canal a trecut la „executarea” blocurilor din centrul oraşului

Apă-Canal a trecut la „executarea” blocurilor din centrul oraşului
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Aproape 40.000 de lei este suma pe care o asociație de proprietari din Galați o datorează către Apă-Canal, aferent consumului pe ultimii cinci ani și jumătate. Este vorba despre consumatori din patru blocuri din Mazepa 2, totalizând 15 scări. Angajații Apă-Canal au trecut la debranșare joi, 16 februarie, după ce administratorul asociației a promis că plătește o parte din sumă, dar nu a făcut-o.

Situația gravă și jenantă deopotrivă se înregistrează nu la o asociație din vreun cartier sărac al Galațiului, ci în punctul ”zero”. Patru blocuri din Mazepa 2 au o datorie uriașă la apă, facturile nefiind plătite de cinci ani și jumătate. Debitele restante i-au adus pe reprezentanții Apă-Canal în postura de a încerca să oblige Asociația de Proprietari nr. 185 să achite măcar eșalonat, prin încheierea de angajamente de plată, însă demersul nu a dat rezultate.

Astfel, miercuri, 15 februarie, reprezentanții companiei au mers la blocurile aferente, respectiv, LC4, LC6, LC7 și LC8, și au închis vanele, situație care l-a făcut pe administratorul asociației să promită că a doua zi, joi, va merge să plătească o mică pare din datorie, iar pentru restul sumei să încheie un nou angajament.

”Această asociație figurează la noi cu un debit restant de 39.717 lei, aferent perioadei iulie 2017 - ianuarie 2023. Pentru că angajamentul de plată anterior nu a fost respectat, a fost notificată asociația, iar miercuri au fost închise vanele. Administratorul a promis că vine joi să plătească o parte din sumă, dar nu a venit. Mai mult, angajații noștri s-au deplasat în teren, la blocurile aferente și au constatat că vanele fuseseră deschise și toată lumea avea apă, motiv pentru care s-a trecut la debranșarea efectivă”, a punctat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al SC Apă-Canal.

De menționat ar fi că proprietarii care locuiesc în blocurile vizate și care au branșamente individuale nu sunt afectați de această măsură. Ceilalți proprietari, care sunt racordați la sistemul comun, vor avea apă când asociația va achita o parte din datorie și își va asuma plata pe o perioadă determinată.

Citit 9262 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Februarie 2023 13:12

6 comentarii

  • postat de Sandu
    Sâmbătă, 18 Februarie 2023 10:31
    89.136.0.***
    In primul rand o asociatie de proprietari are un comitet format de regula din 3-5 persoane. Acest comitet are sarcina sa numeasca un administrator, un cenzor. Rolul comitetului executiv al asociatiei de proprietari este foarte important.
    0
    0
  • postat de Mardale
    Vineri, 17 Februarie 2023 16:38
    92.82.38.***
    Bravo! Nu contează motivul neplății. De asta trebuie să se ocupe alții. Nu plătești, nu primești!
    0
    0
  • postat de Primărie-Birou asociații de proprietari
    Vineri, 17 Februarie 2023 08:57
    109.166.137.***
    Primăria din Galați au un birou specializat în sediul lor numit Birou Asociații de Propietariî în condominiu ,cu rol de control și atestării persoanelor fizice a calității de administrator de condominii(asociații de propietari, unde se pot depune reclamații și sesizări. Acum, dacă nu ai apă rece, nu
    0
    0
  • postat de Apa dauneaza grav sanatatii
    Vineri, 17 Februarie 2023 07:54
    82.79.117.***
    Pai si 'Sanepid-ul' / DSP-ul e de acord cu debransarea de la apa rece? Sau le vine cisterna cu apa potabila (platita de restul galatenilor) la scara blocului?
    0
    0
  • postat de Goe
    Vineri, 17 Februarie 2023 05:39
    5.13.136.***
    In functia de administrator de bloc activeaza de obicei persoane in varsta ,pensionari ce sunt depasiti de tehnologie si care tin evidentele contabile la mana , elibereaza chitantele scrise de mana si care nu au alta grija decat sa isi traga salariul lunar, un salariu foarte bun ce completeaza pensi
    0
    0
  • postat de Ubba
    Vineri, 17 Februarie 2023 03:43
    5.13.233.***
    Pai acel administrator ar trebui sa dea socoteala locatarilor despre bani tocmai din 2017 si pina acum si acolo e un cartier de oameni mai instariti financiar cat de cat si la ce masini sint parcate prin zona., nu cred ca ei nu si-au platit obligatiile la timp , dar cred ca banii au luat-o pe alta
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.