Stimați clienți, Poliția, nu mușcă nimeni! Deschidem casa 2

Stimați clienți, Poliția, nu mușcă nimeni! Deschidem casa 2
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Baba arde și țara se piaptănă

Când eram la grădiniță, voiam să mă fac mare. Ca să devin “om al legii”, așa cum frumos este alintat polițistul în presă. Și Newton a fost om al legii, însă el nu purta șapcă, din motive la fel de frivole ca ale mele. Că de asta nici nu m-am făcut polițist și nici măcar savant: nu-mi plăcea cum îmi stătea cascheta. Nici acum nu pot să-mi explic ce-a fost în capul meu, de mi-am nesocotit vocația. În schimb, viața m-a adus în apropierea măgulitoare a unor cadre de nădejde ale Ministerului de Interne. Așa că mi-a venit ușor să le înțeleg frustrarea membrilor Sindicatului Național al Polițiștilor din România. După ce salariile majorate la 1 ianuarie 2023 le-au intrat pe card, polițiștii s-au mâhnit, lansând acuzații grave la adresa politicienilor. În traducere liberă, s-au enervat în așa hal, de nu mai știau cum și cui să-i repartizeze diatribele și afuriseniile, sub aspectul săvârșirii unui act de justiție umană. Sindicatul Național al Polițiștilor a dat publicității crâmpeie de conversație de pe grupurile polițiștilor, din care am aflat că, atunci când există voință și supărare, reconversia profesională devine variantă de lucru și chiar floare la ureche! Potrivit acestor mărturisiri, unii dintre “oamenii legii” au anunțat că se pregătesc să părăsească sistemul și să-și depună CV-urile la Lidl și Dedeman. Cu alte cuvinte, cel care, până deunăzi, era dedicat clanurilor sale, mâine-poimâine va fi announcer în magazinul în care tu faci shopping și rafting-viteză: “Stimate client, deschidem Casa Doi, dar nu prin efracție, ci special pentru tine! Ai grije să nu fii prins, ci surprins, pentru că se merită!”

Citit 1916 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2023 09:44

2 comentarii

  • postat de Un fost…
    Sâmbătă, 18 Februarie 2023 09:22
    82.76.59.***
    Privilegii si iar privilegii, salarii de trei ori cat al unui profesor, cu toate sporurile ce le au, pensionati la 45 de ani, chiar nustiu cemai vor, birourile sunt pline de doamne care taefrunze la caini, dar drepturi la fel ca ceidin strada, atati cat mai sunt siin strada ,
    , ca marea majoritate
    0
    0
  • postat de eu
    Sâmbătă, 18 Februarie 2023 08:13
    89.39.81.***
    multe cadre de nadejde vor sa plece din politie si sa se pensioneze, cei ce au dreptul. le este frica ca se va shimba modul de calcul a pensiilor si vor iesii cu sume mai mici. asta e.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.