Ce șuncă preferă gălățenii și la ce prețuri o găsim

Ce șuncă preferă gălățenii și la ce prețuri o găsim
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Majoritatea oamenilor merg în măcelării cu gândul de a găsi produse din carne fără aditivi și adaosuri artificiale. În Galați există mai multe zone unde se află asemenea magazine, dar cei mai mulți oameni merg în Piața Mare, pentru că aici diversitatea ofertei e pe măsura numelui. Șunca este printre cele mai cumpărate produse din carne, în funcție de gusturi gălățenii alegând-o pe cea obișnuită, pe cea presată sau pe ambele. Prin urmare, am comparat prețurile la aceste două tipuri de șuncă, în trei carmangerii din Piața Mare, să vedem de unde este mai profitabil să cumpărăm.

Astfel, am mers la "Aurora, după rețete vechi", la magazinul lui Gică Roată și la Măcelăria "Alex", în acesta din urmă găsind doar șuncă presată. Preţurile variau între 29,90 şi 38,90 de lei per kilogram, în funcţie de sortimente, diferenţele de tarif la acelaşi tip de şuncă fiind destul de mici. Şunca presată putea ajunge însă la peste 55 de lei pe kilogram. Dacă, la şunca obişnuită, nu se pune problema de reţete, pentru că toată lumea o mănâncă simplă, cu usturoi sau ceapă, ori o combină cu carne nepreparată pentru a da gust mai bun bucatelor, şunca presată poate fi folosită nu doar la sendvişuri, ci şi pentru diferite feluri de mâncare, din care vă prezentăm două reţete.

Salată cu șuncă presată

Este nevoie de 300 de grame de șuncă presată, trei castraveți murați, maioneză, sare și piper. Șunca și castravetele se taie fâșii, după care se adaugă maioneza, sare și piper, în funcție de preferințe.

Brioșe cu șuncă și cașcaval

Este nevoie de 2 ouă, 250 grame de făină, 150  grame de cașcaval sau parmezan, 150 grame de șuncă, 245 ml de lapte, sare și piper. Se preîncălzește cuptorul. Într-un bol se bat ouăle cu laptele. Se amestecă ușor cu făina până se combină. Se adaugă cașcavalul ras, șunca tăiată cubulețe, sarea și piperul. Într-o tavă pentru brioșe se adaugă câte o lingură de aluat în fiecare formă (se pot folosi forme din hârtie cerată pentru brioşe şi o tavă obişnuită) și se pun la cuptor pentru 15-20 de minute.

Citit 2312 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Martie 2023 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.