Clopoţelul sună pentru 58 de persoane la Penitenciar

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 58 de persoane private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi vor începe de astăzi şcoala *

Dintre cele 58 persoane condamnate, 25 vor studia la nivelul primar (clasele I-IV), iar 33 în ciclul gimnazial, clasele V-VIII. Cel mai tânăr dintre cei înscrişi  are 21  de ani şi este elev în clasa a III-a, iar decanul de vârstă are 42 de ani şi este înscris tot în  clasa a III-a .

Rechizitele vor fi puse la dispoziţie de Penitenciarul Galaţi, iar manualele de către Şcoala Generală  nr.34 „Mihai Viteazul”, în raza căreia este arondată şcoala din penitenciar .   

Conform Legii nr. 83/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele private de libertate trebuie sa frecventeze învăţământul de stat obligatoriu, iar personalul didactic va fi asigurat şi salarizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

Pentru absolvirea unui an şcolar, fiecare persoană privată de libertate beneficiază de 30 de zile reducere din  perioada de executare a pedepsei.  Prin modificările aduse la Legea nr. 275 / 2006, persoanele private de libertate nu mai primesc sume de bani pentru şcolarizare.  

Activităţile şcolare constituie un demers în vederea reabilitării persoanelor private de libertate şi în vederea incluziunii socio-profesionale a acestora în perioada postcondamnatorie.

Citit 557 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.