Baschet și zâmbete pentru copiii de la Școala Nr. 28

Baschet și zâmbete pentru copiii de la Școala Nr. 28
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Reprezentanții Școlii Nr. 28 din Galați și Academia de Baschet Phoenix au pus la cale o nouă acțiune de sport de masă, în cadrul programului "TERRApia verde prin joc și mișcare" - derulat în săptămâna verde. Aproximativ 110 copii din ciclul primar au luat parte, marți dimineață, la acțiunea de antrenament și jocuri distractive din sala de sport a şcolii - una dintre cele mai bine dotate săli din oraș.

”Ne interesează să atragem copiii către mișcare, să aibă parte de jocuri distractive prin intermediul sportului. Este un pas către sănătate și educație prin sport. Au participat copiii din câte o clasă din ciclul primar, însoțiți de învățători și profesorii de educație fizică din școală, plus, bineînțeles, reprezentanții Academiei. A fost o acțiune reușită, copiii s-au simțit foarte bine. Cel mai important este că le-a plăcut copiilor, s-au distrat și au făcut mișcare”, ne-a spus Geanina Mirel Radu, reprezentant din partea Școlii Nr. 28.

La fel de încântat de rezultatele acțiunii a fost Florin Nini, reprezentantul Academiei de Baschet Phoenix: "Nouă ne place să facem lucruri frumoase alături de parteneri de nădejde, așa cum este și Școala Nr. 28 pentru noi, iar acțiunea a fost minunată, pentru că am văzut copiii bucurându-se de mișcare. Ne dorim să îi atragem cât mai mult către sport și către principiile sănătoase ale sportului, mai ales în societatea zilelor noastre, când posibilitățile copiilor să facă sport sunt mult mai limitate".

Copiii care au luat parte la această acțiune s-au întrecut în concursuri cu premii, au fost inițiați în tainele baschetului și s-au bucurat cu adevărat de sport, iar astfel de inițiative sunt demne de toată lauda.

Citit 917 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2023 10:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.