Numărul refugiaților a scăzut sub o mie în 24 de ore

Numărul refugiaților a scăzut sub o mie în 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ultimele 24 de ore au adus o ușoară scădere a fluxului de refugiați, pe sensurile de intrare ale celor două puncte vamale din județ. Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 763 de persoane, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat în ţară 195 de persoane. Astfel, 958 este numărul total de refugiați ajunși în ultimele 24 de ore în județul nostru, cu 59 mai puțini decât în intervalul anterior. Miercuri, 24 mai, Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați avea disponibile 181 de locuri pentru refugiații ucraineni, însă niciunul dintre cei fugiți din calea războiului nu se afla în această unitate de cazare. Ucrainenii au mers în locațiile puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, miercuri, 24 mai, la blocul M11 erau 99 de refugiați. La internatele și sălile de sport erau ocupate 16 locuri din 103, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 83 de locuri din 327. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală. În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat doar șase permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, cu 12 mai puține decât în intervalul anterior.

Citit 379 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2023 17:05

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro