Aproape o mie de ucraineni au venit la noi, la începutul săptămânii

Aproape o mie de ucraineni au venit la noi, la începutul săptămânii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ultimele 24 de ore au adus o creștere semnificativă a numărului de refugiați, pe sensurile de intrare ale celor două puncte vamale din județ, față de media înregistrată în weekend, dar și comparativ cu prima zi a săptămânii. Rămâne totuși scăzut numărul refugiaților care mai cer permise de protecție temporară care să le asigure drepturi pe teritoriul statului român.

Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 765 de persoane, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat în ţară 190 de persoane. Astfel, 955 este numărul total de refugiați ajunși în ultimele 24 de ore în județul nostru, cu 243 mai mulți decât în intervalul anterior.

Marți, 30 mai, Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați avea disponibile 212 locuri pentru refugiații ucraineni, însă niciunul dintre cei fugiți din calea războiului nu se afla în această unitate de cazare. Ucrainenii au mers în locațiile puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, marți, 30 mai, la blocul M11 erau 95 de refugiați. La internatele și sălile de sport erau ocupate 14 locuri din 103, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 76 de locuri din 327. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat nouă permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

 

Citit 529 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 14:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.