SIP pregăteşte alte procese pentru drepturile salariaţilor

SIP pregăteşte alte procese pentru drepturile salariaţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vicepreşedinta SIP Lidia Antoniu susţine că zilele acestea organizaţia are în pregătire altă serie de procese pentru obţinerea drepturilor salariaţilor pe care-i reprezintă:

„Vrem să deschidem proces pentru recuperarea reţinerii de 25 la sută reţinută ilegal din indemnizaţiile de concediu şi alte câteva pe Legea 230. E adevărat că banii nu vor putea fi primiţi acum, dar aceste sentinţele vor trebui aplicate până la urmă. Procesul rămâne totuşi o soluţie, chiar dacă nu imediată. Salariaţii nu vor putea beneficia de aceste drepturi altfel”, spune Lidia Antoniu.

Aceasta susţine că SIP se pregăteşte să coacă şi alte procese pentru primarii care nu decontează naveta cadrelor didactice: „Ştim că în unele cazuri nu sunt bani, dar mai sunt şi primari care ar putea achita şi se lasă aşteptaţi”.

„Deşi există lege, se pare că altfel nu se poate discuta anul acesta în care din ce în ce mai multe primării susţin că nu au fonduri pentru aşa ceva”, mai spune Lidia Antoniu.

Aceasta a mai spus că, deşi la comisia de dialog social de la Prefectură a cerut o situaţie cu comunele care nu decontează naveta, i s-a spus că se amână acest lucru pentru următoarea întâlnire.

Citit 1000 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.