Aquitaine ne-a ajutat zece ani

Aquitaine ne-a ajutat zece ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ajutorul dat Facultăţii de Medicină şi altor sectoare, urmează sprijin privind regionalizarea *

O delegaţie a Consiliului Raional Aquitaine – Franţa,   condusă de domnul Jean-Michel Arrive, directorul Departamentului Afaceri Europene şi Internaţionale din cadrul Consiliului Regional, s-a întâlnit miercuri, la Galaţi, cu preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.

Delegaţia franceză a cuprins şi alţi cinci reprezentanţi francezi din diferite domenii de activitate. Întâlnirea „de lucru” s-a înscris în misiunea de evaluare din cadrul proiectului de cooperare descentralizată 2009-2010.

Din partea română  au mai fost prezenţi alţi reprezentanţi ai CJ, dr. Aurel Nechita – decanul Facultăţii de Medicină Galaţi,  Floricel Dima – directorul Camerei Agricole a Judeţului Galaţi,  Eugen Zaharia – directorul Admninistraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi,  Răducan Oprea - decanul Facultăţii de Drept Galaţi, Violeta Puşcaşu – prodecanul Facultăţii de Drept Galaţi şi dr. Nicolae Bacalbaşa, responsabil proiect din partea Facultăţii de Medicină Galaţi.

Dintr-un comunicat de presă de la întrunirea la care presa nu a avut acces aflăm că s-a discutat despre rezultatele obţinute în cei zece ani de cooperare şi colaborare dintre cele două consilii, cu rezultate în domeniul sănătăţii, agriculturii şi al educaţiei.

„Au trecut deja zece ani de când colaborăm cu Regiunea Aquitaine din Franţa şi pot spune că a fost un deceniu de muncă în beneficiul locuitorilor din Galaţi dar şi din Regiunea Aquitaine. La Galaţi avem acum Facultate de Medicină, colaborăm intens în domeniul agricol, precum şi în domeniul educaţiei prin participarea elevilor din Galaţi la stagii de pregătire în Franţa”.

„De acum înainte trebuie să ne axăm în colaborarea noastră cu Regiunea Aquitaine pe aprofundarea regionalizării pentru că acest proces va fi implementat în România cât de curând, iar judeţul Galaţi va fi un centru regional important al ţării noastre”.

„De aceea experienţa părţii franceze în domeniul regionalizării este deosebit de importantă pentru formarea funcţionarilor din administraţia judeţului Galaţi şi vom insera în proiectul de cooperare pentru perioada 2011-2013 o activitate specifică”, a declarat cu această ocazie preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.

Citit 3000 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.