De astăzi, prohibiţie la Scurta

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Interdicţia la pescuit va dura până la data de 30 noiembrie inclusiv *

De astăzi, conform Ordinului de prohibiţie a pescuitului pentru 2010, pescuitul este interzis în  zona de la Dunăre cunoscută bine de pescarii gălăţeni sub denumirea de „Scurta”.

În art.3 al ordinului de prohibiţie semnat de ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, precum şi de ministrul Mediului scrie, negru pe alb, că  interdicţia la pescuit se referă la „zone de refacere biologică pentru resurse acvatice vii”.

Una dintre aceste zone este, conform art.3, lit. i din acest ordin, porţiunea de Dunăre cuprinsă între mila maritimă 52 şi mila maritimă 57, localizată în dreptul localităţii tulcene Isaccea, iar a doua porţiune de Dunăre ce intră în prohibiţie este cea cuprinsă între mila maritimă 64 şi mila maritimă 80, care se referă la zona de pescuit „accesată” frecvent  de gălăţeni şi denumită „Scurta”.

Prohibiţia se instituie acum pe o perioadă cuprinsă între 1 octombrie şi 30 noiembrie a.c., după ce, în primăvară, a mai fost o etapă de prohibiţie între 1 martie şi 15 aprilie a.c.

Asta e stimaţi undiţari, dacă-i vorba de refacerea biologică a resurselor acvatice e clar că nu mai e deloc… loc de întors. Numai să înţeleagă asta şi braconierii!

Citit 810 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.