Săptămâna viitoare, la Galați, Şcoala de Vară de Astronomie "Priviți cerul!", ediția a XIV-a

Săptămâna viitoare, la Galați, Şcoala de Vară de Astronomie "Priviți cerul!", ediția a XIV-a
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Între 24 și 26 iulie 2023, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi vă așteaptă, la Observatorul Astronomic, la o nouă lecție despre stele, în ediția a XIV-a a Școlii de Vară de Astronomie "Priviţi cerul!". Coordonată de Compartimentul Planetariu-Observator Astronomic, atrage an de an foarte mulţi doritori în a-şi extinde cunoştinţele în materie de astre.

Anul acesta, activitățile constau, potrivit unui comunicat primit la redacţie, într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie: de la cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, până la noțiuni de astrofizică, lecţiile teoretice urmând a fi susţinute în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, între orele 19,00 - 22,00, iar cele practice în intervalul 22,00 - 00,00, pe Terasa de Observaţii Astronomice (observații astronomice și alte activități practice, dacă vremea va fi favorabilă).

Scoala_de_Vara_Astronomie_2023.jpg

Scopul principal al acestei activități este promovarea astronomiei în rândul tinerilor, prin realizarea unor cursuri şi observaţii astronomice. Alături de acesta, obiectivele specifice includ încurajarea elevilor şi studenţilor de a participa la activităţi extrașcolare și perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie teoretică şi practică.

Deschiderea Școlii de Vară de Astronomie "Priviţi cerul!" va avea loc pe 24 iulie, la ora 19,00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galați, unde participanții vor avea ocazia să se înscrie și să cunoască programul în detaliu.

Pentru înscrieri și mai multe informații legate de Școala de Vară de Astronomie, cei interesați pot suna la numărul de telefon 0746.020.001 (muzeograf Ovidiu Tercu, coordonator activitate). Activitatea se adresează elevilor din clasele V-XII, studenţilor şi altor persoane interesate de astronomie.

Citit 917 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Iulie 2023 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.