Cinci ore fără apă din cauza unei magistrale prea vechi

Cinci ore fără apă din cauza unei magistrale prea vechi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gradul avansat de uzură a unei părți (încă) semnificative din infrastructura de alimentare cu apă a orașului continuă să își arate efectele, în cele mai nepotrivite momente

Luni, mai multe cartiere din zona de nord a orașului au rămas brusc fără apă la robinete din cauza unei avarii apărute (culmea!) în zona intersecției bulevardului George Coșbuc cu strada Aurel Vlaicu. Zona, care în ultimele luni a fost un continuu șantier din cauza mai multor avarii, a devenit din nou o urgență de gradul zero, în jurul orei 14,00. Apă Canal anunța pe pagina oficială de Facebook a companiei faptul că ”s-a produs o avarie la conducta magistrală Dn 800 mm”, la intersecția celor două artere amintite. ”Nu putem estima încă un termen de finalizare. Funcție de evoluția lucrărilor, vom reveni cu precizări suplimentare”, au anunțat inițial reprezentanții companiei, care au enumerat pe lista consumatorilor afectați zona Traian Nord – Bariera Traian, delimitată de str. Traian, str. Tunelului, str. Al. Măcelaru, str. Ștefan cel Mare, str. Arcașilor, Metro, inclusiv Spitalul de Boli Infecțioase;  bdul G. Coșbuc - tronson str. A. Vlaicu – str. Al. Măcelaru; Shopping City, bloc Italian Residence și Patinoarul.

Intervenția a durat cinci ore, reluarea alimentării fiind anunțată în jurul orei 19,00, odată cu motivul avariei care a secat robinetele. ”Întrucât în zona producerii avariei conducta prezintă un grad de uzură foarte avansat, s-a optat pentru adoptarea unei soluții de urgență, provizorii, astfel încât să reușim alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor într-un interval cât mai scurt de timp. În perioada imediat următoare vom lua măsurile necesare înlocuirii tronsonului de circa șapte metri conductă magistrală care nu mai prezintă siguranță în exploatare”, au precizat reprezentanții companiei.

Citit 2808 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2023 20:34

2 comentarii

  • postat de magis
    Miercuri, 09 August 2023 08:35
    89.121.200.***
    "Functie de" sau "In functie de"?
    0
    0
  • postat de Ionut
    Miercuri, 09 August 2023 07:01
    5.13.206.***
    Nu ne-au scumpit apa ca sa se modernizeze pe banii nostri?? Doar salariile lor le modernizeaza!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.