Andreea are nevoie de o inimă nouă

Andreea are nevoie de o inimă nouă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru asta, orice ajutor e binevenit *

Andreea Mihalcea are inima făcută praf. Acest lucru nu i se întâmplă din dragoste, cum te-ai putea aştepta la o fată frumoasă de 16 ani. S-a întâmplat pur şi simplu, dintr-odată şi aproape degeaba. Nimeni nu-i poate spune exact de ce. Nici măcar doctorii cei mai buni din ţară în domeniul cardiologiei, de la institutul din Tg. Mureş.

Loviţi peste noapte de o asemenea nenorocire, părinţii sunt în stare de şoc. Cu mama adolescentei, aflată în prezent alături de fiica ei internată la Tg. Mureş, n-am putut vorbi. I se face rău numai când se gândeşte şi nu poate articula cuvintele.

Tatăl ei, Adrian Mihalcea, ne-a vizitat tremurând ca varga la redacţie. L-au sfătuit cunoscuţii să apeleze la ajutorul nostru:

„A fost trecută prima pe lista de transplant de inimă. Vă daţi seama cât de gravă e situaţia? De unde să ai bani pentru aşa ceva peste noapte? Cine ne poate ajuta?”, ne spune cu privirea pierdută în spaima că viaţa singurului său copil atârnă de un fir de aţă.

„Totul a pornit de la o răceală”

Din noianul de cuvinte, mi-e greu să descopăr cum s-a ajuns la o asemenea situaţie. Abia reuşesc să strecor întrebarea.

„De la o răceală. A luat tratament, i-a trecut.  Apoi i s-a făcut rău iar. Soţia mea, care şi la un strănut o duce la doctor, a luat-o de mână şi a dus-o imediat la doctorul de familie. I-a dat trimitere la radiografie, să nu aibă ceva la plămâni”.

„Când a venit înapoi cu filmul, doctorul i-a spus că plămânii sunt sănătoşi, dar inima este foarte mărită. Speriat, a pus mâna pe telefon şi a sunat la cardiologie la Spitalul de Urgenţă. Acolo au internat-o imediat. După două zile, Andreea era în salvare spre Tg. Mureş. Aici nu mai aveau ce să-i facă”.

„La Tg. Mureş ni s-a spus că e nevoie de transplant şi încă unul foarte urgent. Andreea are cardiopatie dilatativă şi în curând vor fi afectate şi celelalte organe interne care nu vor mai primi suficient oxigen”.

„Ni s-a mai spus că e greu de stabilit cauza de la care s-a ajuns aici. Poate fi de natură virală sau pur şi simplu pe o sensibilitate moştenită genetic”, spune pe nerăsuflate tatăl fetei.

Apăsat de greutăţile financiare întâi (mi-a povestit că de curând a fost pe punctul de a pierde casa), acum lovit în ceea ce are mai scump pe lume, omul recunoaşte că e în pragul de a face o cădere nervoasă.

„Mai multe nu pot să vă spun. Nici cu soţia nu pot să mă înţeleg la telefon. Fie nu mai vrea să-mi spună nimic ca să nu-mi facă rău, fie nici nu mai poate să discute despre toată situaţia, că i se face şi ei rău.   Mai multe nu pot să vă spun. Nici cât costă transplantul, nici dacă avem şanse să-l facem în România. Un singur lucru e clar, trebuie făcut de urgenţă, e pusă prima pe lista de priorităţi. Nu ştiu cum să le ajut. Nu ştiu unde să mă mai duc…”, ne spune omul dezorientat.

Cineva l-a sfătuit să deschidă cont că poate ajutorul va veni de undeva. La BRD, pe numele Adrian Mihalcea puteţi depune ca de la inimă la inimă: 

-    RO41BRDE180SV59458311800 în lei

-    RO76BRDE180SV59458581800 în euro.

Sau veniţi direct la casieria ziarului nostru şi menţionaţi numele de Andreea Mihalcea. De asemenea, îl mai puteţi contacta pe tatăl ei la telefonul 0724 51 70 90.

„Cea mai puternică în tot calvarul acesta a rămas Andreea. Mi-a spus la telefon «Tati, nu plec de aici fără o inimă sănătoasă!» Abia aşteaptă să se întoarcă la colegii ei de liceu, la Grupul Şcolar  «Elena Doamna». Ce să-i spun? Că totul în momentul acesta se năruie sub mine?”, ne spune lovit, tatăl fetei. 

Aşa grav bolnavă cum e, inima Andreei a rămas tânără şi mai speră în minuni.

Citit 7864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.