Au crescut preţurile verdeţurilor

Au crescut preţurile verdeţurilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mare ne-a fost mirarea, în prima zi a Târgului de Toamnă, văzând că preţurile legumelor şi ale fructelor scose la vânzare nu scăzuseră, ba erau chiar mai mari decât de obicei. Din păcate, până ieri la prâz, mărfurile n-au mai revenit la preţurile de dinaintea târgului.

În aceste condiţii, dacă nu vreţi să scoteţi din buzunar şi ultimul ban, vă sfătuim să mergeţi pe „puţin, dar bun”. Evident, nimeni nu vă împiedică să faceţi exces de zel şi să alegeţi „foarte puţin, dar foarte bun”.

Preţul castraveţilor de murat ajunsese ieri la 3,5 lei kilogramul. Murăturile mici fac 1,5 lei, iar cele mari şi frumoase, 2,8 lei. Roşiile se vând cu minim 3 lei. Gogoşari puteţi cumpăra cu 3,5 sau 4 lei, iar vinete cu 1,5 sau 2 lei.

Preţul verzei este egal cu el însuşi, de câteva săptămâni: 1,5 lei. Degeaba cumpăraţi, însă, varză dacă nu aveţi şi ceva sare, dar şi sfeclă roşie de 1,5 sau 2,5 lei kilogramul. Ar fi buni şi câţiva ştiuleţi de 1 leu bucata.

Să nu uităm de hrean: 10 lei per kilogram. Păstăile costă 4 sau 6 lei, iar usturoiul – marfă valoroasă – se dă chiar şi cu 18 lei. Ardei iuţi puteţi lua acasă şi cu 6 lei, dar şi cu 8. Morcov bun se găseşte şi la 2 lei, iar preţurile cartofilor variază în intervalul 1,2 – 1,5 lei.

Au reapărut ridichile negre care se dau cu 3 lei, dar şi cele albe cu coaja roşie care se dau cu 2 lei legătura.

Preţului kilogramului de dovleac nu sare de 1 leu. Şi uitaţi-vă câtă bucurie poate aduce, pe chipul unui gălăţean, o astfel de cumpărătură!

Perele sunt 2 lei, 4 lei sau 4, 5 lei kilogramul. Mere din soiul ionatan găsiţi la 2,5 lei, dar mere puteţi cumpăra şi cu 6 lei. S-au cam dus şi vremurile în care kilogramul de struguri se dădea cu 2 lei. Ieri, preţul ciorchinilor de ceasla începea de la 3,5 lei.

Prunele valorau, în opinia comercianţilor, 2,5 lei. Nucile în coajă: 6 lei. În cazul în care n-aveţi chef să le spargeţi şi să le curăţaţi, puteţi oricând să vă cumpăraţi miez de nucă. Nu trebuie să scoteţi din buzunar decât ... 19 lei în plus.

Preţul gutuilor: 4 lei, 4,5 lei sau chiar 5 lei. Se mai găsesc din loc în loc şi nectarine de 5 lei. Pepenii de murat n-au mai scăzut sub 2,5 lei.

Nici preţul fructelor exotice nu s-a schimbat cine ştie ce, în ultima  săptămână. Portocalele costă măcar 4,5 lei, bananele se dau cu 3 lei, iar pomelo ajunge la 4,98 lei. Kiwi costă 5,30 lei, iar pentru un kilogram de grapefruit va trebui să plătiţi 5,50 lei.

Citit 534 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.