Toţi elevii susţin evaluările iniţiale

Toţi elevii susţin evaluările iniţiale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea ISJ Galaţi a stabilit că subiectele vor fi unice pentru tot judeţul * Limba română a fost programată într-o singură zi – 28 septembrie *  Itemii vor diferi de la o zi la alta

Săptămâna viitoare, toţi elevii din Galaţi vor susţine evaluările iniţiale cerute de MECTS. Deşi reprezentanţii ministerului au lăsat elaborarea subiectelor la latitudinea comisiilor metodice din fiecare şcoală, conducerea ISJ Galaţi a stabilit că itemii vor fi concepuţi centralizat şi vor fi aceiaşi pentru toţi elevii din judeţ.

„Ne-am gândit în special la şcolile din mediul rural care au mai puţine posibilităţi să elaboreze subiectele în conformitate cu cele propuse pe site-ul MECTS. Apoi am considerat că este mai bine ca aceste testări să aibă un caracter unitar, având în vedere că sunt date pentru diagnoză şi pentru stabilirea unor programe remediale pentru fiecare elev în parte”, ne-a declarat inspectorul general, Doruleţ Resmeriţă. 

Miercuri se va susţine testul la limba română

În funcţie de orarul pe care-l au în zilele respective, elevii vor fi testaţi la disciplinele pe care le-a recomandat ministerul pentru fiecare nivel de studiu.

„Vom trimite mailuri în fiecare zi cu variante de subiecte, pentru toate disciplinele. La limba şi literatura română, pentru că este disciplina la care sunt testaţi toţi elevii, inspectorul de specialitate a decis ca evaluările să aibă loc într-o singură zi, miercuri, 28 septembrie” a mai precizat inspectorul general.

Examen computerizat la matematică

În plus, s-a mai hotărât, ca pentru clasele terminale (a VIII-a şi a XII-a/ a XIII-a) o parte din testarea la matematică să se dea computerizat.

„Vor fi nişte seturi de întrebări tip grilă, cu patru variante de răspuns. Elevii vor bifa varianta corectă. Însă evaluarea va conţine şi probleme care se vor rezolva pe foaie. E adevărat, că testarea computerizată se va desfăşura doar în şcolile unde există posibilităţi, în special în cele din Galaţi şi Tecuci”, ne lămureşte inspectoarea de matematică, Viorica Bujor.

Elevii care speră că, lipsind, vor scăpa de testare, îşi fac iluzii. Inspectorul general declară că ei vor fi testaţi în alte zile, întrucât toţi elevii trebuie să fie evaluaţi, chiar dacă notele nu se vor trece în catalog.  

Disciplinele la care vor fi evaluaţi elevii

La clasa I, evaluarea iniţială va avea în vedere dezvoltarea fizică, socio-emoţională, cognitivă, de limbaj şi comunicare, precum şi dezvoltarea capacităţilor şi atitudinilor de învăţare.  La clasa a II-a vor primi testare la limba română şi matematică, iar la clasa a III-a şi a IV-a vor da examen la română, matematică şi ştiinţe.

Elevii din clasele a V-a şi a VI-a vor da test la română, limbă modernă 1, matematică, fizică şi biologie.  Pe lângă aceste discipline, cei de la a VII-a şi a VIII-a vor fi evaluaţi şi la chimie şi cultură civică. Elevii de liceu vor fi testaţi la aproape toate materiile: română, cele două limbi străine, matematică, fizică, chimie, informatică, biologie, geografie, istorie, discipline socio-umane şi  discipline de specialitate.

Citit 2733 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.