Tăcere în cazul infecţiei din Spitalul Judeţean

Tăcere în cazul infecţiei din Spitalul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi a trecut o săptămână de când Ministerul Sănătăţii a publicat concluziile raportului privind cauzele care au condus la decesul, în Spitalul Judeţean, a două persoane, infectate cu bacilul acinetobacter, până în acest moment, conducerea Consiliului Judeţean Galaţi (administrator al unităţii) nu şi-a prezentat un punct de vedere.

„Încă mai aştept să-mi fie trimis raportul comisiei de anchetă, după care voi informa, la rândul meu, consilierii judeţenei, urmând să luăm măsurile care se impun”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

Reamintim că, la începutul lunii, doi pacienţi ai Spitalului Judeţean „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi au murit, în cazurile lor fiind depistată o infecţie cu acinetobacter.

Împrejurările deceselor au fost verificare de două comisii, una locală, cealaltă a Ministerului Sănătăţii. În timp ce comisia locală nu a descoperit nici măcar prezenţa bacteriei, raportul Ministerului Sănătăţii indică deficienţe în ceea ce priveşte managementul unităţii sanitare, dar şi în respectarea prevederilor legislative privind prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale.

Citit 788 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.