Și sindicaliștii de la APIA se opun reducerii cheltuielilor

Și sindicaliștii de la APIA se opun reducerii cheltuielilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fermierii își vor pierde subvențiile din cauza măsurilor de austeritate propuse de Guvern. Acesta este semnalul de alarmă tras de sindicaliștii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), care se opun vehement măsurii de desființare a 250 de posturi, în scopul de a reduce cheltuielile, arată agrointel.ro.

Potrivit acestora, gestionarea fondurilor va fi imposibilă în cadrul acestei instituții, din cauza lipsei de personal. Sindicaliștii APIA au avertizat că măsurile de austeritate vor avea ca rezultat pierderea subvențiilor de către fermieri. Acestea ar putea fi urmările adoptării măsurilor sugerate de Guvern în vederea reducerii cheltuielilor și descentralizarea serviciilor publice, au spus reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor (FNS) APIA.

"Acreditarea a fost luată pe o singură instituție, APIA, cu cele 42 de centre județene și 250 de centre locale, conduse de câte un șef  de birou. Prin desființarea funcției de șef de birou, se desființează și centrele locale. Noi gestionăm cererile fermierilor până la 50 de hectare. Un șef de birou, prin decizia directorului APIA de la județ, autorizează plăți de până la 500.000 de euro", a declarat președintele FNS APIA, Elena Constantinescu.

Reprezentanții FNS APIA au avut joi, 17 august, întâlniri cu membrii Guvernului pentru a se încerca rezolvarea situației, iar sindicaliștii au atenționat că reorganizarea propusă va pune bețe în roate în ceea ce privește acordarea sprijinului către fermieri, numai în acest an fiind depuse peste 750.000 de cereri unice de plată, pentru aproape 10 milioane de hectare.

Citit 577 ori Ultima modificare Vineri, 18 August 2023 08:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.