Cum va fi cardul naţional de asigurat?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin intermediul ordinului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 753/2010 au fost stabilite caracteristicile pe care le va avea viitorul card de asigurat de care vor beneficia toţi românii care îşi plătesc contribuţiile de Sănătate către stat.

Astfel, ştim că vom avea fiecare câte un smart card, realizat în conformitate cu specificaţiile ISO/IEC 7810:2003. Se vor folosi materiale ca policarbonatul, cerneluri normale şi de securitate, dar  şi cipuri. Personalizarea se va face cu ajutorul tehnologiei „laser engraving”. Evident, fiecare card va avea elemente grafice şi de securitate împotriva falsificării sau contrafacerii.

Iată şi câteva informaţii despre cipul încorporat (şi care sperăm să nu le trezească sentimente apocaliptice celor care se opun paşapoartelor biometrice). Mai întâi, decizia spune că cipul va avea un design care să împiedice alterarea informaţiei sau citirea frauduloasă a informaţiilor stocate.

Va conţine un coprocesor criptografic şi un suport pentru criptare compatibil cu algoritmi de criptare standard. De asemenea, cardul va avea suport pentru algoritmi de hashing şi va putea utiliza certificate digitale etc. Datele tehnice le-ar fi mai degrabă la îndemână specialiştilor.

Singura noastră intenţia era aceea de a vă prezenta câte date care să vă confirme faptul că acest card va exista, cât mai curând, sperăm noi.

(surse online)

Citit 606 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.