Elevii de la „Marină” vor face practică în Portugalia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directoarea Grupului Şcolar de Marină, Maria Bleoancă, a participat recent la un seminar internaţional „Leonardo da Vinci” cu tema „Mobilităţi transnaţionale pentru o mai bună inserţie pe piaţa muncii”, unde a  discutat cu reprezentanţi ai instituţiilor şcolare, ai consiliilor locale şi ai camerelor de comerţ din Marea Britanie, Lituania, Italia, Germania, Portugalia şi Turcia.

În cadrul seminarului, instituţia de învăţământ gălăţeană a realizat un parteneriat cu Portugalia, ţară care s-a oferit să-i găzduiască pe elevii liceului pentru efectuarea stagiului de practică la standarde cerute de Uniunea Europeană.

„Primii elevi vor pleca în următorul an şcolar şi vor fi selectaţi dintre cei mai buni. Stagiile de practică vor avea o durată de trei săptămâni. La sfârşit, elevii vor dobândi un certificat de mobilitate «Europass», care îi va ajuta să se angajeze mult mai uşor pe piaţa de muncă din Europa”.

„Acest certificat nu atestă doar dobândirea de către elevi a unor competenţe profesionale, ci şi dezvoltarea competenţelor lingvistice şi socio-culturale care să-i ajute în carieră”, ne-a explicat directoarea de la „Marină”.

Citit 1044 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.