Colectarea selectivă ne miroase urât

Colectarea selectivă ne miroase urât
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În loc să primească bani pentru deşeurile reciclabile, şcolile sunt obligate să plătească pentru colectarea lor *

Şcolile au fost înştiinţate printr-o „ţidulă” venită de la Primărie că sunt obligate să realizeze colectarea selectivă a deşeurilor numai prin firma „Ecosal”. 

„Mi se pare o chestie de concurenţă neloială. Sunt nişte firme particulare care au făcut parteneriate cu şcolile. Le-au dat pubele pentru colectare selectivă şi s-au angajat să plătească şcolilor pentru deşeurile reciclabile”.

„Vine acum Primăria şi le trimite avertizare prin care le cere să efectueze colectarea selectivă numai prin firma Ecosal, care solicită bani din partea unităţilor de învăţământ pentru aceste servicii. Deci, în loc să dea bani la şcoli, ia de la şcoli”, ne spune inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu (FOTO).

Cum ar veni, Primăria, ca acţionar la Ecosal, se asigură că o parte din banii pe care-i dă şcolilor, se întorc în buzunarele proprii.

„Eu le-am spus să respecte parteneriatele cu firmele respective, pentru că sunt mai avantajoase pentru şcoli. Societăţile respective au şi ele interes să colecteze mai multe deşeuri, pentru că au proiecte europene care le impun să adune o anumită cantitate de deşeuri. Vom vedea ce va ieşi”, ne mai spune inspectorul general-adjunct.

Citit 1117 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.