Peste 700 de copii şi tineri au luat Poliţia cu asalt, la Ziua porților deschise

Peste 700 de copii şi tineri au luat Poliţia cu asalt, la Ziua porților deschise
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru a transmite dragostea pentru meseria de polițist, oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Galați au desfășurat, joi, 26 octombrie, în curtea interioară a unității, o activitate de tip "porți deschise", la care au participat peste 700 de vizitatori. Participanții la eveniment, elevi și chiar preșcolari, au aflat despre cum pot deveni polițiști prin urmarea cursurilor unei forme de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională și au primit răspunsuri la întrebările pe care le-au avut cu privire la această profesie.

"Cei care au ales să viziteze standurile au fost entuziasmați să afle despre uniforma și rolul polițiștilor prezenți în stradă și au participat la ateliere interactive în cadrul cărora le-au fost prezentate tehnica și dotarea structurilor de poliție. Oaspeții noștri au putut admira tehnica din dotarea «mascaților», autospecialele de poliție rutieră și ordine publică, laboratorul criminalistic mobil, precum și instrumentele polițiștilor criminaliști", ne-a spus agent-șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Acesta ne-a mai spus că, la nivelul întregii țări, poliția caută agenți pentru școlile de profil. "Întrucât ne aflăm în plin proces de înscriere la școlile de agenți de poliție, întrebările și curiozitățile vizitatorilor au fost dintre cele mai diverse, acestora fiindu-le oferite toate explicațiile, sfaturile și îndrumările necesare pentru a deveni polițiști. Reamintim că, până pe 5 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Galați primește cereri de înscriere pentru două dintre unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina și Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca. Toate detaliile necesare înscrierii pot fi aflate pe site-ul IPJ Galați, la adresa https://gl.politiaromana.ro/ro/strucura/admitere/anunt-recrutare-candidati-pentru-admiterea-in-institutiile-de-invatamant-postliceal-2024, ne-a mai spus Ciprian Stoica.

Citit 1464 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Noiembrie 2023 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.