Conferință preoțească în protopopiatul Târgu Bujor

Conferință preoțească în protopopiatul Târgu Bujor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conferinţele pastoral-misionare de toamnă din Arhiepiscopia Dunării de Jos au continuat cu întrunirea preoţilor din protopopiatul Târgu Bujor. Întrunirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Parohia Frumuşiţa. La slujbă au participat cei 58 de preoţi din protopopiatul Târgu Bujor, elevi, profesori de religie şi cântăreţi bisericeşti din parohiile protopopiatului.

Elevii prezenţi la slujbă, îmbrăcaţi în portul tradiţional al zonei, au susţinut un concert de cântece religioase şi patriotice. Mulţi dintre copii au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine, iar Părintele Arhiepiscop a purtat un dialog constructiv cu aceştia şi le-a vorbit despre viaţa sfântă şi plină de încercări a Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, prăznuit joi, 9 noiembrie, în biserica noastră.

Tot în lăcaşul de cult s-au desfăşurat şi lucrările propriu-zise ale conferinţei semestriale, aşezate sub genericul "Toată suflarea să laude pe Domnul!". În cadrul întrunirii au fost analizate activităţile şi programele misionare desfăşurate în acest an şi au fost discutate aspecte legate de implicarea tinerilor în manifestările prilejuite de sărbătoarea Sf. Apostol Andrei.

În continuare, toţi cei prezenţi au fost invitaţi la o agapă frăţească în curtea frumos amenajată a acestei parohii gălăţene. La final, participanţii au vizitat Schitul "Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeii", edificat în ultimii ani în apropierea localităţii Frumuşiţa, pentru a vedea lucrările efectuate la noul lăcaş de cult ce se construieşte prin contribuţia deosebită a Mănăstirii "Naşterea Maicii Domnului" din Cudalbi, pe terenul donat de către o familie de credincioşi din Bucureşti.

Citit 718 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2023 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.