Pârâu de dejecţii lângă Viaduct

Pârâu de dejecţii lângă Viaduct
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Coşmar pe străzile Combinatului şi Drumul Viilor! Prin grădinile oamenilor din zonă curge un pârâu de apă neagră. Poluarea nu le afectează doar micile culturi. Mirosurile pestilenţiale degajate de apele uzate îi forţează pe riverani să se închidă în case timp de câteva ore pe zi, în special în cursul după-amiezelor. „Miroase îngrozitor. Nu putem nici măcar să ieşim afară, darămite să luăm masa în aer liber”, spune Gheorghe Amariţei, care locuieşte pe strada Drumul Viilor.

Disperat, omul a sesizat Garda de Mediu. A făcut-o şi vara trecută, când au apărut problemele, şi vara asta. A fost şi la Apă Canal, societatea care exploatează reţeaua de canalizare a oraşului, deoarece bănuieşte că sursa poluării ar fi o conductă din reţea. „Lângă Grupul Şcolar «Anghel Saligny», exact în faţa acelei clădiri neterminate, sunt două guri de canal neacoperite. Ele au legătură cu un tunel care subtraversează strada Combinatului şi iese în grădinile noastre. Poate e o avarie la gurile de canal şi apele murdare defulează în tunel”, îşi dă cu părerea Amariţei.

Gospodăria Ecaterinei Mihalcea, de pe strada Combinatului, este prima prin care trece pârâul de dejecţii. Apele uzate curg chiar prin mijlocul grădinii şi livezii femeii, înaintând spre grădinile de pe Drumul Viilor. Neputincioşi, Ecaterina Mihalcea şi vecinii ei aşteaptă intervenţia autorităţilor.

„E o înfundare undeva”

Sursa poluării este căutată de cei de la Apă Canal. „E o înfundare undeva, trebuie să o găsim. Căutăm atât pe lungimea colectorului de pe strada Combinatului, lângă Grupul Şcolar «Anghel Saligny», cât şi la staţiile de pompare a apelor uzate, aflate în apropiere”, a declarat, vineri, directorul tehnic-producţie al societăţii Apă Canal, Niţă Podaru.

În paralel, Garda de Mediu face propria verificare. „Am impresia că acolo e o conductă (de canalizare) mai mare, care defulează. Cercetările sunt în desfăşurare”, a afirmat şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Mihai Turcu.

Citit 1212 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.