Lemne de foc pentru 600 de săraci

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 600 de persoane şi familii au cerut ajutorul Primăriei pentru a nu muri de frig în această iarnă. Aleşii locali au votat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru anul 2010, constând în 1,5  m3 lemne de foc sau 2 tone deşeuri pentru fiecare familie sau persoană singură.

Trebuie spus că lemnele de foc provin din tăierea copacilor uscaţi, aranjarea coroanei copacilor şi din donaţii. În prezent, în Gestiunea Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei municipiului Galaţi există 470 metri cubi lemn de foc şi 30 de tone de deşeuri rezultate din tăieri şi donaţii.

De lemne de foc vor beneficia persoanele sau familiile cu un venit mediu net lunar sub 400 lei/membru de familie, care nu pot beneficia de prevederile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat şi care în urma efectuării anchetei sociale se pot încadra într-una dintre categoriile şi situaţiile de prioritate stabilite de aleşi.

Primii vizaţi sunt pensionarii singuri sau familiile de pensionari care nu au aparţinători legali sau aceştia se află în imposibilitatea de a susţine financiar cheltuielile legate de achiziţionarea combustibililor necesari încălzirii locuinţei acestora în perioada de iarnă.

Pe lista de priorităţi se află şi familiile ai căror membri se confruntă cu probleme grave de sănătate, care în urma anchetei sociale, a actelor medicale prezentate la dosar, reprezintă cazuri sociale. Vor primi lemne de foc şi persoanele cu handicap gradul I, II şi III, dar şi gălăţenii aflaţi în alte situaţii sociale deosebite constatate în urma efectuării anchetei sociale.

Lemnele care vor fi acordate ca ajutor de urgenţă vor fi transportate gratuit la domiciliul solicitanţilor, în acest scop fiind alocaţi de la bugetul local 25.000 de lei.

Citit 776 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.