Ciocnire frontală, soldată cu trei victime. Un polițist care mergea la serviciu, rănit grav
Foto: IPJ Galați

Ciocnire frontală, soldată cu trei victime. Un polițist care mergea la serviciu, rănit grav
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Impactul deosebit de violent în urma căruia două mașini au fost distruse, trei persoane rănite și circulația, grav afectată, a avut loc luni dimineață, pe DE 581, în apropiere de Tecuci. Un polițist nu a mai ajuns la serviciu după ce mașina sa a fost spulberată de o alta, care a venit în viteză de pe contrasens. 

Cel care ar fi provocat impactul ar fi fost un șofer de 52 din Iași, care a intrat într-o depășire în dreptul intersecției drumului european cu un drum comunal, în apropierea satului Ireasca. Nu s-a asigurat suficient inainte să apuce să revină pe sensul lui de mers și a lovit în plin o altă mașină, care venea dinspre Tecuci. Bărbatul aflat la volan, un tecucean de 39 de ani, nu a avut vreme să evite impactul frontal, care a făcut praf ambele mașini.

Doar o minune a făcut ca niciuna dintre persoanele aflate în autoturismele avariate să nu își piardă viața. Totuși, ambii șoferi și o femeie de 51 de ani, pasageră în mașina condusă de ieșean, au fost răniți grav.

”Victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului, unde a fost solicitat și elicopterul SMURD, al cărui echipaj medical a preluat bărbatul, de 39 de ani și l-a transportat la spital. Celelalte două persoane rănite au fost preluate și transportate la o unitate spitalicească de către echipajele medicale de la ambulanță”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Din informațiile noastre, cel mai grav rănit, bărbatul de 39 de ani, este polițist, angajat la IPJ Vaslui ca ajutor de șef de post  la Postul de Poliție Pogonești și se afla în drum spre serviciu, la volanul mașinii personale.

Din cauza stării grave în care se aflau șoferii, niciunul nu a putut fi testat pentru alcoolemie la fața locul, această procedură urmând a fi îndeplinită la spital.

În cauză va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili circumstanțele exacte în care s-a produs evenimentul. Totodată, incidentul va fi cercetat și ca accident de muncă, dat fiind faptul că agentul rănit se afla în drum spre serviciu.

Citit 6232 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 07:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.