Hram în parohia ocrotită de Sf. Cuv. Daniil Sihastrul

Hram în parohia ocrotită de Sf. Cuv. Daniil Sihastrul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Parohia „Sf. Daniil Sihastrul şi Ioan Iacob” din Galați și-a sărbătorit luni, 18 decembrie, primul dintre patronii spirituali. Cu acest prilej, la Sfânta Liturghie, în mijlocul credincioșilor s-a aflat ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

”Chiriarhul Dunării de Jos a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre viaţa Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul şi a purtat un dialog cu elevii şi copiii de la unităţile de învăţământ din cuprinsul parohiei, veniţi la sărbătoarea bisericii lor pentru a se împărţăşi cu Sfintele Taine şi a cânta colinde.

După Sfânta Liturghie, copiii prezenţi la slujbă au interpretat colinde tradiţionale şi alte cântări bisericești specifice perioadei liturgice în care ne aflăm şi au primit daruri din partea Părintelui Arhiepiscop. La final, a fost săvârșită o slujbă de mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra acestei comunități parohiale şi parastasul pentru ctitorii, preoţii și ostenitorii parohiei, trecuţi la cele veşnice”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Prin implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, peste 20 de familii nevoiaşe au primit alimente neperisabile, iconiţe şi calendare din partea parohiei.

”Parohia «Sf. Daniil Sihastrul şi Ioan Iacob» a fost înfiinţată în anul 2004 prin Decizia chiriarhală nr. 97 şi atribuirea a 1.400 de familii din Parohia «Sf. Treime» – Fileşti, judeţul Galaţi, iar în 2006, la această parohie a fost numit preotul Claudiu Daniel Mitu.

Din păcate, din cauza densităţii construcţiilor din această zonă a oraşului a fost greu să se identifice un spaţiu adecvat pentru construirea unei noi biserici care să fie accesibil credincioşilor din cartier, fapt pentru care, la stăruinţa ierarhului Dunării de Jos, s-a oferit o parte a clădirii fostei centrale termice a zonei, în care s-a amenajat, cu maximă atenţie, spaţiul liturgic şi cel social-filantropic. La data de 17 decembrie 2020, Arhipăstorul Dunării de Jos a săvârşit slujba de sfinţire a bisericii cu hramurile «Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul» din municipiul Galaţi, noua biserică primind ca ocrotitor ceresc şi pe Sfântul Proroc Daniel”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Sub acelaşi acoperiş funcţionează şi un birou al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care asigură intervenţii rapide în zona de vest a oraşului Galaţi. Se îmbină, astfel, slujirea sufletească şi cea socială, într-o frumoasă armonie şi cooperare benefică oricărui creştin din comunitate.

Citit 869 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2023 21:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.