Prinşi beţi la volan, pe drumurile din judeţ

Prinşi beţi la volan, pe drumurile din judeţ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Mai mulţi gălăţeni care s-au cinstit bine de Crăciun au urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice, testând vigilența oamenilor legii. Prinşi cu alcool la bord, aceștia vor da socoteală în fața legii pentru tupeul de care au dat dovadă.

În noaptea de 23 spre 24 decembrie 2023, în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției 6 Tecuci au oprit în trafic, pentru control, pe raza comunei Negrilești, un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani. Şoferul, domiciliat în localitate, conducea fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, la testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Moș Crăciun i-a adus astfel un dosar penal, tânărul fiind cercetat pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeaşi noapte, dar în municipiul Galați, în jurul orei 02:35, un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 a depistat un bărbat, cu vârsta de 51 de ani, din comuna Tulucești, care conducea un autoturism pe strada Stejarului din localitatea de domiciliu sub influența băuturilor alcoolice. Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Oamenii legii au întocmit și în acest caz un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Seria infracțiunilor depistate în trafic a continuat și pe 24 decembrie 2023, când, în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției 6 Tecuci au fost sesizați prin apel la 112 cu privire la faptul că un autoturism s-ar fi răsturnat pe DJ 241, pe raza satului Nărtești, comuna Gohor. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 50 de ani, în timp ce conducea autoturismul respectiv, ar fi pierdut controlul volanului, s-ar fi răsucit pe sensul de mers și ar fi părăsit partea carosabilă. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar valoarea indicată de acesta a fost de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, bărbatul a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cantității exacte de alcool din sânge. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2023, în jurul orei 13:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pentru control, pe strada Gheorghe Petrașcu din municipiu, un autoturism condus de un bărbat cu vârsta de 36 de ani, domiciliat în municipiul Bârlad, județul Vaslui. Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, astfel că bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise. Polițiștii i-au întocmit tânărului dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citit 916 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2023 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.