Profesorii din Valea Mărului, luaţi în seamă de Primărie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu sunt restanţe la decontarea cheltuielilor de navetă *

Dacă în alte comune din judeţ, în privinţa decontării cheltuielilor cu transportul de la domiciliile lor la şcoli şi retur, cadrele didactice navetiste se uită în sus, contabilizând câţi bani pierd zilnic cu deplasarea spre locul de muncă, la Valea Mărului, după cum ne-a precizat directorul şcolii, profesorul Ştefanache Vârlan, situaţia este total diferită. Administraţia locală, ţinând lucrurile din scurt, decontează lună de lună biletele şi abonamentele de călătorie.

Numărul total al navetiştilor, 7. Ca distanţă, 6 vin de la Galaţi – oboseală, bani puţini de tot – în mână – în ziua de salariu. Cheltuielile cu naveta, dacă le-ar suporta din buzunarele lor, i-ar rupe.

Pentru debutanţi, răul ar fi şi mai accentuat. Ce să faci, după o lună de muncă departe de casă, cu un salariu net de 7,5 milioane de lei vechi, sumă din care naveta îşi trage partea sa, şi nu mică – circa 3 milioane de lei?

Directorul şcolii, ca om: apropiat de colegii săi. Primarul comunei, Virgil Doca: ştiindu-le dificultăţile cărora trebuie să le facă faţă zi de zi, se îngrijeşte de decontarea cheltuielilor la timp. Consiliul Local, ca legislativ de Valea Mărului, e şi el de partea slujitorilor şcolii.

Nimeni n-are voie, la Valea Mărului, să se atingă de banii destinaţi profesorilor navetişti – lunar, circa 23 de milioane. Inutil să mai precizez că nu sunt restanţe la plata acestui drept.  

Citit 922 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.