40 de seminarişti vor planta copaci

40 de seminarişti vor planta copaci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un proiect derulat de Ministerul Mediului din Luxemburg şi de centrul de Consultanţă din Galaţi *

Astăzi, Centrul de Consultanţă Ecologică din Galaţi va pune bun început viitoarei liziere de la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din Cudabi. 

„Este vorba de un proiect pe care îl derulăm cu sprijinul Ministerului Mediului din Luxemburgului şi a unor fundaţii, ne-a spus doamna Petruţa Moisi, preşedinta CCE Galaţi. Astăzi, la Luxemburg este Ziua Naţională a Arborelui a XVII-a ediţie, şi în cadrul acestui program, partenerii noştri au şi o componentă internaţională care în cazul de faţă constă în înverzirea unor suprafeţe din România, respectiv, Mănăstirea Cudalbi. Acest proiect va debuta astăzi prin plantarea a 7000 de copaci pentru viitoarea lizieră. În primăvară se va pune început şi unei livezi...”.

Astăzi, 40 de seminarişti ai părintelui profesor Costel Bulgaru, directorul Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei”, cu binecuvântare arhierească, vor planta primii puieţi de salcâm, tei şi mesteacăn.

Locul este în imediata apropiere a conacului Eugeniei Pană, primul Ctitor al frumoasei Mănăstiri de la Cudalbi.  În ultimii douăzeci de ani, la frumoasa mănăstire este stareţă maica Mariani Popa.

De la doamna Petruţa Moisi am mai reţinut că proiectul vizează plantarea unui hectar de pădure şi a 1,5 hectare de livadă. Pentru livadă a fost afânat terenul şi plantarea se va face în primăvară. 

Valoarea întregului proiect din Dealul Mănăstirii Gologanu este de 10.000 euro şi este constituit din donaţiile unor fundaţii şi firme din Luxemburg. Este coordonat de Natur @ Emwelt, Fundaţia „Hellef fir d Natur din Luxemburg şi Asociaţia Casa Naturii”.

De asemenea, trebuie spus că sunt implicate în acest proiect şi instituţiile Statului Român prin acordarea consultanţei de specialitate, pentru ca viitorul „plămân verde” din coasta Mănăstirii Maicii Domnului de la Cudalbi să arate ca o Grădină a Raiului.

Citit 686 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.