Campanie pentru continuarea finanţării programului de fertilizare in vitro

Campanie pentru continuarea finanţării programului de fertilizare in vitro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, este pe cale să taie finanțarea pentru programul național de fertilizare in vitro, potrivit declic.ro. Această decizie cinică amenință visurile a mii de cupluri și femei singure de a avea copii pe cale naturală.

Fertilizarea in vitro nu este doar o procedură medicală. Este o rază de speranță pentru persoanele care se luptă cu infertilitatea, oferindu-le șansa de a aduce pe lume o nouă viață.

Într-o lume ideală, părinte ar putea deveni oricine își dorește acest lucru. Însă, în realitate, spun organizatorii campaniei de strângere de fonduri pentru continuarea finanţării programului (https://campaniamea.declic.ro/petitions/continuarea-programului-social-de-interes-national-de-sustinere-pentru-cresterea-natalitatii-fiv-2?utm_source=blast&utm_medium=email&utm_campaign=blast4710), unu din cinci cupluri nu poate avea copii pe cale naturală. Iar costurile asociate tratamentelor de fertilitate sunt prohibitive pentru mulți.

Programul național de fertilizare in vitro a venit în sprijinul cuplurilor și femeilor singure. A oferit o susținere financiară consistentă, de 15.000 de lei pentru analize și proceduri, dar și speranță.

În spatele fiecărei cereri de finanțare pentru fertilizare in vitro stau povești personale de luptă, speranță și visuri. Carina, inițiatoarea petiției, mi-a povestit că este o femeie care încearcă să își îndeplinească visul de a avea măcar un copil, vis pe care îl cultivă de când se știe.

În urmă cu un an, a fost operată din cauza unei sarcini extrauterine și, de atunci, a primit și „condamnarea” de a nu mai putea avea copii în mod natural. Fertilizarea in vitro este singura soluție pentru a aduce pe lume copilul mult dorit.

Pentru Andrada, blocarea programului național FIV înseamnă transformarea infertilității într-o boală și mai greu de dus. Ea crede cu tărie că sprijinul statului pentru cuplurile infertile din România este de bun augur și pentru societate, în ansamblul ei.

Mii de familii, care fie au dosare deja aprobate, dar nu și banii, fie așteaptă aprobarea, au nevoie ca programul de fertilizare in vitro să continue. Această investiție a statului în creșterea natalității are beneficii pe termen lung atât pentru individ, cât și pentru societate. Dacă simţi că este o cauză pe care vrei să o sprijini, cere-i și tu ministrului Finanțelor să asigure, și pentru 2024, fondurile necesare programului național de fertilizare in vitro.

Citit 1010 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2024 12:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.