Universul inteligenței artificiale, la Colocviile navaliștilor gălățeni

Universul inteligenței artificiale, la Colocviile navaliștilor gălățeni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cea de-a 105-a ediție a Colocviilor Constructorilor de Nave (CCN) va avea loc vineri, 1 martie, în Amfiteatrul D 01, de pe strada Domnească nr. 111 (vizavi de Catedrala Arhiepiscopală).

Prima expunere din cadrul evenimentului, "Cererea de pe piața construcțiilor de nave noi, în perioada 2024-2040", va fi făcută de directorul ANCONAV, ing. Gelu Stan. În partea a doua a colocviului, inginerul Dorin Gușetu, specialist în automatică și informatică aplicată, va vorbi despre inteligența artificială și aplicațiile sale în domeniul naval. Acesta va prezenta apoi, succint, câteva aplicații în domeniul naval. "Inteligența Artificială este capacitatea mașinilor sau a computerelor de a îndeplini atribuții și sarcini, asociate în mod obișnuit cu inteligența umană. Definiția cel mai des acceptată a inteligenței artificiale a fost dată în 1955, de omul de știință John McCarthy: «Este vorba despre inteligență artificială atunci când o mașină se comportă într-un mod care ar putea fi considerat inteligent, dacă ar fi vorba de un om»", potrivit organizatorilor.

Evenimentul este organizat de ANCONAV cu sprijinul Facultății de Arhitectură Navală din cadrul UDJG și va începe la ora 11,00.

Citit 803 ori Ultima modificare Joi, 29 Februarie 2024 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.