25 noiembrie - Ziua împotriva Violenţei asupra Femeii

25 noiembrie - Ziua împotriva Violenţei asupra Femeii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Femeile – victimele bătăii, copiii – victime colaterale * 16 zile de campanie împotriva violenţei ca mod de viaţă *

Debutul campaniei „16 Zile de Activism împotriva Violenţei Asupra Femeii” a fost marcat ieri, 25 noiembrie, de Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeii. Pentru încheierea evenimentului a fost aleasă data de 10 decembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. 

De ce se ia bătaie acasă

Manifestările de violenţă îndreptate asupra femeii au cauze dintre cele mai diverse: de la educaţie deficitară, la lipsa de autocontrol în faţa unor situaţii frustrante, dar şi împământenirea unui model familial în care violenţa reprezintă un mod de viaţă.

Mult prea secătuite de puteri şi lipsite de încrederea că pot reuşi să trăiască departe de cei care le agresează constant, speriate de stigmatizarea din partea celor care le află secretele, multe femei acceptă tacit să fie agresate.

Suferinţa în familie

Atunci când actele de violenţă se petrec în faţa copilului, care este martor la aceste incidente din familie, deja vorbim de victime colaterale şi de traume pe termen lung, ca să nu mai aducem în discuţie situaţiile în care cei agresaţi sunt chiar copiii.

Acestea sunt numai câteva dintre motivele pentru care oamenii trebuie să ştie că demnitatea umană este dreptul fiecăruia, dar şi că fiecare putem face ceva pentru a opri violenţa, mai ales când vulnerabilitatea este dată de fragilitatea, sensibilitatea şi poate de incapacitatea de a se apăra ale potenţialei victime.

Citit 631 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.