Degerat noaptea, pe câmp

Degerat noaptea, pe câmp
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Abia a început iarna şi gălăţenii au început să ajungă la spital, din pricina gerului *

Un bărbat trecut de 70 de ani din Pechea a plecat, miercuri după-amiază, să îşi viziteze un cunoscut. În drum spre casa respectivului, s-a îndepărtat o vreme de orice aşezare omenească. Să tot fi fost orele 5 după-amiaza. S-a lăsat întunericul, iar bărbatul s-a rătăcit.

„N-am mai ştiut încotro s-o apuc, povesteşte Ştefan Ene. Am mai mers, dar nu puteam să mă duc aşa, în neştire, eu ştiam unde ajung? M-am mai dat jos din căruţă şi-am mai bătut din picioare şi m-am mai dezgheţat. Noroc că aveam un cojoc pe mine. Dar eram încălţat numai cu nişte gumari, aşa că mi-au îngheţat picioarele foarte tare”.

14 ore în frig

„Eram plecat de acasă de pe la ora 15, îmbrăcat cum v-am spus. Şi aşa am stat afară până la pe 4-5 dimineaţa, când am început să văd nişte lumini de la Lupele. Sunt câteva case acolo, dar  am avut şi eu unde să trag”, îşi aminteşte Ştefan Ene.

„Noroc de cojoc, dacă nu l-aş fi avut, muream. De câte ori am stat eu în ger în viaţa mea, niciodată n-am păţit aşa ceva”. 

Bărbatul a ajuns la Urgenţe din cauza unor degerături la picioare, iar acum este internat în secţia de Chirurgie II a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

„Nu a trecut mult de când a venit sezonul rece şi deja am avut un pacient cu patologie dezvoltată din cauza frigului. Este vorba despre un bărbat care s-a dezorientat, a rămas pe câmp circa 14 ore şi a suferit degerături de gradele I-III la nivelul plantei piciorului, bilateral. Starea sa este acceptabilă, să spunem, dar va rămâne internat până se va vindeca complet”, a precizat directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Dumitru Isfan.

Citit 874 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.