Pragul de impozitare a pensiilor va fi modificat

Pragul de impozitare a pensiilor va fi modificat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Plafonul peste care se impozitează pensiile, care acum este de 2.000 de lei, va fi modificat, de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor şi intrarea în vigoare a noii legi, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

În prezent, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, iar pensiile de peste 2.000 de lei sunt impozitate cu 10% din suma care depăşeşte 2.000 de lei. De exemplu, o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei, reprezentând 10% din diferenţa dintre 2.800 şi 2.000 de lei, astfel că beneficiarul primeşte efectiv 2.720 de lei.

Citit 2108 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2024 16:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro