Primele indicii despre modificarea kilometrajului la mașinile de ocazie

Primele indicii despre modificarea kilometrajului la mașinile de ocazie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Conform datelor companiei carVertical, 6,5% din toate mașinile verificate pe platformă în România în prima jumătate a anului 2024 aveau kilometrajul modificat, ceea ce indică faptul că piața secundară a vehiculelor este încă lipsită de transparență. Astfel de mașini cauzează adesea probleme semnificative, se defectează frecvent și necesită costuri substanțiale de reparații. Expertul auto Matas Buzelis reamintește principalele semne că odometrul unei mașini poate fi falsificat.

În primul rând, un kilometraj redus poate sugera falsificarea citirii odometrului. În România, autovehiculele verificate de carVertical parcurg o medie de 20.338 km pe an. Pe parcursul a cinci ani, o astfel de mașină ar fi putut parcurge peste 100.000 km. În cazul în care kilometrajul unei mașini de ocazie este mic, aceasta ar putea indica faptul că vânzătorul l-a modificat, pentru a vinde vehiculul la un preț mai mare.

La rândul lor, piesele uzate ar trebui să ridice suspiciuni. Frânele care scârțâie, un volan zăngănitor sau un ambreiaj greu de apăsat pot însemna că vehiculul a rulat mai mult decât se afirmă în anunț, spune Buzelis.

Starea proastă a interiorului poate fi și ea un semn că este posibil ca mașina să fi rulat mai mult. Un volan, un levier de viteze și pedale uzate indică de obicei că mașina a parcurs zeci de mii de kilometri. Starea precară a scaunelor poate sugera, de asemenea, că vehiculul a fost folosit intens, mai spune expertul carVertical.

Citit 856 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Octombrie 2024 08:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.