Hramul bisericii „Sf. Mina” din Galaţi

Hramul bisericii „Sf. Mina” din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În fiecare an, pe 11 noiembrie, când Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Mina, biserica din municipiul Galaţi ce îl are ca ocrotitor spiritual pe acest sfânt îşi serbează hramul.

Pentru a marca această zi şi a mărturisi iubirea faţă de cei aflaţi în suferinţă, la biserica din cartierul gălăţean I.C. Frimu, al cărei protector este Sfântul Mare Mucenic Mina, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a oficiat Sfânta Liturghie, împreună rugători fiind mulţi credincioşi din parohie şi din îmrejurimi, dar şi elevi de la Şcoala Gimnaziala "Miron Costin" din cuprinsul parohiei.

La momentul liturgic cuvenit, o parte dintre copiii prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine. Prezent în mijlocul lor, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre ajutorul sfinţilor în viaţa noastă, mai ales atunci când suntem în suferinţă, transmiţând şi câteva sfaturi concrete pentru trăirea acestei vieţi în iubirea lui Hristos şi cea a semenilor noştri, a transmis, într-un comunicat de presă, Arhiepiscopia Dunării de Jos. După Sfânta Liturghie, toţi copiii prezenţi la slujbă au primit dulciuri din partea Părintelui Arhiepiscop, iar credincioşii veniţi la biserică au primit daruri din partea parohiei.

De asemenea, în zilele premergătoare sărbătorii, în cadrul activităţilor social-filantropice desfăşurate de hramul bisericii, preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi voluntari au oferit pachete cu alimente, obiecte de primă necesitate, îmbrăcăminte şi încălțăminte familiilor sinistrate din judeţul Galaţi.

Trebuie menţionat şi faptul că, de 12 ani, în cadrul activităţilor cultural-educative şi misionare desfăşurate de parohie, în parcul bisericii se organizează concursul de şah "In hoc signo vinces", unul dintre cele mai mare concursuri de șah în aer liber, la care participă, an de an, peste 150 de copii cu vârste între 6 şi 15 ani.

Citit 1280 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2024 18:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro