Aristide Cehan - un general de 95 de ani

Aristide Cehan - un general de 95 de ani
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aristide Cehan, general decorat cu Ordinul militar de război Mihai Viteazul, împlineşte, astăzi, 95 de ani. La moment aniversar, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război (ANVR) Galaţi, reprezentată de generalul Neculai Staicu Buciumeni, preşedinte de onoare şi aspirant Stan Turcu, preşedinte executiv, a dorit să îi înmâneze, ieri, o diplomă de excelenţă şi o plachetă. Neculai Staicu a ţinut să îi ofere şi trei cărţi scrise de el, cu dedicaţii pe fiecare dintre ele.

Camaraderia e ceva sfânt

Generalul Aristide Cehan spune că, de-a lungul anilor, a strâns foarte multe amintiri frumoase. „O amintire care m-a urmărit o bună parte din viaţă este cea în care am primit, în şcoala militară, o distincţie: cel mai bun camarad. Pentru mine a fost ceva extraordinar, pentru că această noţiune de camaraderie e ceva sfânt. Însă faptul că m-au apreciat colegii, a însemnat foarte mult pentru mine, şi m-a urmărit toată viaţa”, ne-a spus acesta.

Deşi au trecut anii, Aristide Cehan spune că se simte bine: „Mă simt azi mai bine ca mâine. Nu mă doare nimic, dar îmi scad puterile pe zi ce trece. E o decădere normală a organismului. Toate funcţionează mai încetişor”. După înmânarea diplomei şi ciocnirea unui pahar de şampanie, generalii Aristide Cehan şi Neculai Staicu Buciumeni au depănat amintiri din şcoala militară.

Citit 2370 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.