Serviciile publice, asigurate de Anul Nou
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Serviciile publice, asigurate de Anul Nou
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gunoierii, pieţarii, transportatorii, farmaciştii, poştaşii şi magistraţii au program special, în preajma Revelionului *

Numai pe 1 ianuarie nu se vor goli containere de la punctele gospodăreşti şi nu se vor mătura străzile, ne-a declarat şeful Serviciului Public Ecosal, Ion Ionescu. În restul zilelor, va fi program normal, iar cine are ceva probleme legate de activitatea de salubritate le poate semnala la dispeceratul Serviciului, la numărul de telefon 023631228.

Pentru cei care doresc legume şi fructe proaspete trebuie să ştie că toate pieţele agroalimentare din Galaţi funcţionează normal (de la 7.00 la 19.00) până pe 31 decembrie inclusiv. Potrivit directorului Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, „pieţele, adică halele, vor fi închise în zilele de duminică şi luni, adică pe 1 şi 2 ianuarie”.

Societatea locală de transport în comun Transurb va funcţiona, de Anul Nou, în program de weekend. Acest lucru înseamnă că pe 1 şi 2 ianuarie autobuzele vor circula cu frecvenţă redusă.

CFR a mărit capacitatea de transport

În schimb, compania feroviară de transport călători a suplimentat numărul de vagoane în această perioadă, pentru a putea face faţă volumului mare de călători prognozat până după Revelion. Astfel, până pe 2 ianuarie, sunt suplimentate cu peste 40 de vagoane trenurile InterRegio care circulă din Bucureşti spre Craiova, Braşov, Bicaz, Botoşani, Iaşi, Timişoara, Baia Mare, Arad, Suceava şi Vatra Dornei. De asemenea, este introdus suplimentar în circulaţie trenul IR 10663 Bucureşti Nord (plecare 22.20) - Iaşi (sosire 5.22) în zilele de 29/30 şi 30/31 decembrie 2011 şi 1/2 ianuarie 2012. În acelaşi timp, însă, unele trenuri de rang superior (InterRegio) şi unele trenuri Regio vor fi anulate în zilele de 1 şi 2 ianuarie. Luni, pe 2 ianuarie, agenţiile de voiaj CFR vor fi închise.

Activitate normală la Trecere Bac

Programul la Punctul Trecere Bac Galaţi - I. C. Brătianu rămâne neschimbat de Anul Nou. „Navigarea va fi un pic îngreunată, de aceea bacul va veni o dată la 35-40 de minute. În afara acestui aspect, programul rămâne la fel: se circulă între ora 6.00 şi 22.00”, a declarat directorul executiv al societăţii, Navrom Bac, Marilena Vasilache.

Două farmacii non-stop, de Revelion

De Anul Nou, gălăţenii vor putea apela la serviciile a două farmacii cu program non-stop. Potrivit preşedintei Colegiului Farmaciştilor din Galaţi, farm. Florina Bonifate, acestea sunt Hygea, din Micro 19 (vizavi de Spitalul Judeţean), şi Farmacia Dona de pe strada Siderurgiştilor. Pe 2 ianuarie se va lucra conform programului de weekend, urmând ca de pe 3 ianuarie să se reia programul de lucru normal.

Programul cu publicul la oficiile poştale

Oficiile poştale din judeţul nostru vor funcţiona după programul normal de lucru, cu o excepţie. Sâmbătă, 31 decembrie, va fi program cu publicul doar la Oficiul nr. 1 din municipiul Galaţi, ca şi până acum, celelalte puncte de lucru fiind închise. În ziua de 2 ianuarie, toate ghişeele poştale vor fi închise. Apoi se va relua programul obişnuit de lucru.

Program special şi la instanţe

În Palatul Justiţiei, publicul este invitat să vină după Anul Nou. Cei care trebuie să depună anumite acte la Biroul Primiri (P22) sau trebuie să meargă la arhive pot face acest lucru începând cu 4 ianuarie, între orele 9.00 şi 12.30.

La Tribunal, programul cu publicul s-a modificat încă din 19 decembrie, fiind valabil până pe 6 ianuarie. În acest interval de timp, gălăţenii pot accede la Registratură doar marţea şi joia, între orele 9.00 şi 12.00. Acelaşi program este valabil şi pentru arhiva I civilă şi penală. La arhiva II civilă şi la cea de contencios administrativ fiscal se poate merge abia pe 4 ianuarie, între orele 9.00 şi 12.00. Program special e şi la Biroul Apostilă. Până pe 6 ianuarie, acolo se primesc acte şi cereri doar marţea şi joia, între orele 9.00 şi 12.00, şi se eliberează documente în aceleaşi zile, între orele 14.00 şi 15.00. La Biroul de Informaţii şi Relaţii Publice (P24), programul se desfăşoară de marţi până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, iar lunea, între orele 11.00 şi 19.00. În intervalul mai sus amintit, publicul poate veni pentru audienţe marţea şi joia, între 11.00 şi 12.00, la etajul 1, la camera 127. Dacă în această perioadă oamenii au nevoie de informaţii referitoare la dosare şi au acces la internet, sunt rugaţi să intre pe www.portal.just.ro.

Maria Fabian, Mihaela Gîdei, Gabriel Kolbay, Maria Măndiţă, Rodica Mişcalencu, Maria Stanciu

Citit 1954 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2011 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.