ANIF le face actele de angajare celor care au trecut testul
Foto: Foto: Vasile Caburgan

ANIF le face actele de angajare celor care au trecut testul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), care a preluat portofoliul de servicii de la defuncta Administraţie Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, a încheiat selecţia personalului după testarea scrisă de miercuri. La Galaţi, instituţia a preluat doar o treime din angajaţii fostei regii autonome. „Dintre cei 206 de salariaţi ai vechii Administraţii, care au intrat în preaviz în noiembrie, doar 70 au susţinut testarea. În urma acesteia au fost selectate 67 de persoane, după cum urmează: 24 în aparatul TESA şi 43 direct productivi”, a declarat, joi, directorul Sucursalei Moldova de Sud a fostei regi.

Conform aceleiaşi surse, angajarea lor la noua Agenţie a început deja şi se fac actele, iar oamenii sunt angajaţi începând cu data de 29 sau 30 decembrie.

Cei 139 de oameni care, în urma reorganizării ANIF, au părăsit instituţia vor încasa trei sau şapte salarii compensatorii, cel mai probabil în ianuarie 2012. Cei mai mulţi dintre aceştia au plecat din proprie iniţiativă, preferând să se angajeze în altă parte ori să iasă la pensie, şi doar câţiva au intrat în şomaj pentru că nu au trecut testarea de miercuri.

Critici din partea foştilor angajaţi

Procesul de selecţie a personalului ANIF este criticat de cei care părăsesc instituţia. Inspectorul Mihai Stroilă, care a lucrat 31 de ani în sectorul îmbunătăţirilor funciare, spune că testarea de miercuri a fost una cu probleme. „Unii salariaţi au fost numiţi prin decizii, iar restul prin concurs. Cei numiţi prin decizii, opt-nouă la număr, i-au examinat pe ceilalţi. Apoi, testul nu a fost secret. Foarte mulţi dintre colegi aveau foile de examen în mâini înainte de începerea examinării. Au promovat mulţi oameni fără pregătire profesională corespunzătoare, dar cu sprijin politic”, a afirmat, joi, Mihai Stroilă, care şi-a găsit între timp un alt loc de muncă.

Reprezentanţii ANIF nu au răspuns criticilor.

Citit 5724 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2011 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.