Cum se vede criza din Italia

Cum se vede criza din Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Aura Angheluţă este elevă la Liceul Clasic European din Udine, Italia. Despre ea au scris şi ziarele italiene, impresionate de meritele ei şcolare. Aura a luat premiul I la concursul literar „Sensule d’Arint”, scriind povestea unor români în Italia, propria poveste de viaţă.

Chiar în ajunul Sărbătorilor, Aura ne-a scris: „Este prima mea vacanţă adevărată de când sunt la noul liceu, care este chiar obositor (am 50 de ore pe săptămână!), dar foarte bun şi complet. Simplu spus, superb! Sunt tineri din foarte multe ţări: India, Grecia, Austria, Germania, şi… România! Învăţăm multe limbi străine şi înainte de-a începe o discuţie cu cineva trebuie să afli în ce limbă i te poţi adresa. Chiar dacă într-o singură frază folosim cuvinte din trei limbi diferite, nu contează, ne înţelegem. Pe parcurs, să folosim bine limbile pe care le studiem!

Anul asta nu mai are nimeni timp de odihnă sau linişte. Este criză, grabă, disperare. În Italia se spune că acest Crăciun a fost sărac şi simplu, pentru că nu sunt bani de mai mult. De ce lumea nu se mulţumeşte cu căldura celor dragi, cu liniştea iernii şi cu valoarea acestei sărbători? Ar putea fi aşa de simplu, dar lumea vrea mult prea mult. Eu sunt fericită aşa. Îi am pe părinţii mei, şi nu îmi trebuie mai mult. Un an nou pozitiv, tuturor!”, vă transmite Aura Angheluţă din Udine.

Citit 1549 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.