Spitalele vor fi ale primăriilor

Spitalele vor fi ale primăriilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actuala echipă din fruntea Ministerului Sănătăţii nu renunţă la ideea descentralizării activităţii de coordonare a asistenţei medicale în teritoriu. Astfel, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică (instituţii care şi-au redobândit denumirea anterioară botezării lor ca „autorităţi”) vor rămâne  subordonate direct Ministerului Sănătăţii, având ca activitate principală punerea în aplicare a politicii sanitare promovate de Guvern, până cel târziu la sfârşitul acestui an, când vor trece în subordinea consiliilor judeţene.

Prof. univ. dr. Aurel Nechita, secretar de stat, ne-a informat: ”Vor rămâne în subordinea ministerului Inspecţia Sanitară de Stat şi Medicina Preventivă. Restul departamentelor, de exemplu cele care monitorizează şi coordonează activitatea medicilor de familie, se vor subordona Consiliului Judeţean.

În prezent, însă, lucrăm la elaborarea normelor metodologice pentru transferarea spitalelor la primării. Cu excepţia unităţilor de urgenţă, care vor rămâne ale ministerului, restul spitalelor vor trece, etapizat, la primării. Inclusiv cele care în prezent sunt ale Consiliului Judeţean”.

Prin urmare, pentru ca spitale precum cel de la Tg. Bujor să poată avea grijă de sănătatea pacienţilor, este necesar ca şi primăriile să poată avea grijă de spitale. Ceea ce depinde în mare măsură de competenţa managerială a primarilor.

Citit 1110 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.