La Tecuci, barza lucrează pe profit

La Tecuci, barza lucrează pe profit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În municipiul Tecuci, barza nu pare să fi auzit de criză, inflaţie, restrângeri de costuri sau diminuări ale producţiei. Nu numai că îşi face planul de bebeluşi, dar chiar lucrează şi pe profit. Până la jumătatea acestei luni, a făcut fericite nu mai puţin de 60 de mămici, cărora le-a adus bebeluşi frumoşi şi sănătoşi tun, numai buni să se ia la trântă cu criza. În plus, atât micuţii, cât şi mămicile lor beneficiază de condiţii bune în maternitatea tecuceană.

Trăiască Banca Mondială!

Maternitatea Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci se încadrează în standardele europene. Maternitatea a fost refăcută din temelii. S-au refăcut izolaţiile, şi atât holul, scările, cabinetele cât şi saloanele au fost îmbrăcare cu linoleum şi tapet antibacterian. Adio gresie şi faianţă care se murdăresc repede şi care nu se încadrează în pretenţiile europene. Spitalul are centrală nouă, dar, din păcate, ţevile sunt vechi şi ciuruite de ani de zile şi n-ar fi rău dacă Primăria ar reuşi să le schimbe. Oricum, nu suferă nimeni de frig în saloane.

Ghidul nostru în Maternitatea şi secţia de Obstetrică-Ginecologie a fost dna dr. Doina Chiru, specialist neonatolog, pediatru, care este şefa secţiei de Nou Născuţi şi directorul medical al spitalului. Banca Mondială a plătit investiţiile făcute la Maternitate. Saloanele au toate mobilier nou-nouţ - noptiere, pătuţ pentru copii şi paturile mamelor. Mai importantă este însă aparatura modernă cu care maternitatea a fost dotată.

„Avem şi aparat de anestezie nou nouţ. Dispunem de trei incubatoare, trusă de laringoscop, pulsoximetre, masă de reanimare neonatală cu radiant de căldură şi două aspiratoare pentru nou-născuţi. Perfuziile electronice ne ajută mult când punem cantităţi mici de substanţă, la bebeluşi. Diferenţa faţă de Spitalul Judeţean, care are maternitate de gradul III, şi noi este că nu avem aparat de respiraţie asistată pentru nou-născuţi”, ne-a declarat dr. Chiru.

Salon de lux pentru mămici

Vă asigurăm că vizita noastră la maternitatea din Tecuci a fost inopinată (în stilul ministrului Bazac) şi am fost încântaţi de ceea ce am văzut. Saloanele arată bine, dar cel mai mult am fost impresionaţi de rezerva de lux. Fotolii roşii noi, un dulap pentru haine, telefon, televizor, curăţenie lună. Dacă n-ar fi cele două paturi de spital cu lenjeria cu monogramă „Anton Cincu” ai putea crede că eşti într-o cameră de hotel. Rezerva a fost amenajată din sponsorizări.

Ideea de a face un asemenea salon i-a venit unui tătic: „Soţia domnului respectiv a născut primul copil în altă parte, nu la Tecuci. Din păcate, a fost o naştere cu probleme. Pe cel de-al doilea copil a decis să-l aducă pe lume aici, la Maternitatea din Tecuci. Naşterea a fost fără niciun fel de probleme. Atunci a fost amenajată această rezervă şi alţi viitori tătici au continuat modernizările”, ne-a declarat dr. Chiru.

În forţă

Anul trecut 1.300 de copii au văzut lumina zilei la maternitatea din Tecuci. Luna de vârf a fost decembrie, când 132 de bebeluşi au decis că e cel mai bun moment să vină pe lume. Barza a început în forţă anul 2009. Până la jumătatea lui ianuarie, 60 de copii s-au născut la maternitate. Ei provin nu numai din oraş, ci şi din localităţile limitrofe. Barza nu se teme de superstiţii pentru că inclusiv în ziua de marţi 13 a adus câţiva prunci. Rămâne de văzut dacă numărul de naşteri va fi afectat de criză.

Cert este că la spitalul tecucean există şi un specialist în planning familial. În consecinţă, toate aspectele vieţii de familie, indiferent de decizia pe care o iau adulţii, sunt acoperite.

Citit 3962 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.