Cabinete pentru medici şi Centru Alzheimer

Cabinete pentru medici şi Centru Alzheimer
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii municipiului Galaţi au luat o serie întreagă de decizii care ne pot influenţa sănătatea. Cea mai importantă hotărâre votată priveşte realizarea proiectului „Înfiinţarea Centrului Alzheimer şi Reabilitare Servicii Conexe”, depus pe Programul Operaţional Regional (POR), aflat în faza de precontractare. Consilierii au fost nevoiţi să modifice hotărârea prin care în 2009 au aprobat realizarea acestui centru pentru că au intervenit modificări între timp.

Pe de o parte, TVA a crescut de la 19 la 24 la sută. Pe de altă parte, s-a constatat că valoarea estimată la faza de proiect tehnic a scăzut faţă de cea estimată la întocmirea studiului de fezabilitate. Aleşii locali au aprobat contribuţia de la bugetul local al municipiului Galaţi, în sumă de 56.538,34 de lei (fără TVA), reprezentând cota de doi la sută din totalul costurilor eligibile pentru realizarea proiectului. Iniţial, cota se ridica la peste 58.000 de lei. CL şi-a asumat şi cheltuielile neeligibile de 1.000 de lei, inclusiv costurile conexe proiectului. În plus, consilierii şi-au dat acordul şi pentru asigurarea resurselor financiare necesare implementării optime a proiectului, în condiţiile rambursării, decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumentele structurale, cât şi pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăţii TVA-ului în valoare de 671.873,28 lei.

Aleşii locali au fost de acord să le concesioneze, fără licitaţie publică, unor medici, cabinetele medicale pe perioade cuprinse între cinci şi 32 de ani. Beneficiari sunt medicii de familie George Camil Petrea, Mariana Irina Ochiu, Cristina Crenguţa Lica, Brînduşa Elena Lovin, Mihaela Meseşan şi stomatologul Loli Mardare. Redevenţa le-a fost stabilită la 1 euro mp/an, în primii cinci ani, atât pentru spaţiul de folosinţă exclusivă, cât şi pentru spaţiul de folosinţă comună. În cabinet funcţionând în contratură doi medici titulari cu drept de concesiune, redevenţa se împarte.

Citit 2961 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2012 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.