95 de lei pentru o singură ţeavă dezmorţită

95 de lei pentru o singură ţeavă dezmorţită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii sunt deja îngroziţi de facturile pe care le vor primi pentru căldura de care au beneficiat în sistem centralizat în geroasa lună februarie. Dacă luna ianuarie a mai fost cum a mai fost, codurile galbene şi portocalii din (sperăm noi) ultima lună a acestei ierni le vor pârjoli buzunarele şi portofelele. Din nou, repartitoarele îi vor azvârli pe cetăţeni într-un veritabil triunghi al Bermudelor, iar posesorii de centrale de apartament s-ar putea trezi că plătesc mai mult pentru căldura „din părţi” decât pe gazul pe care l-a „ars” centrala de apartament.

Ieri, la redacţie a venit deja să ni se plângă pentru costul ridicat al facturii pensionara Neta Talambă. Cu mâinile tremurătoare ne-a arătat cele două facturi tăiate de ISTA pentru căldura comună a apartamentului cu două camere de pe strada Ionel Fernic nr. 7. Gălăţeanca locuieşte la etajul al treilea al blocului şi şi-a pus centrală de apartament, sătulă să mai aştepte inutil să i se încălzească ţevile caloriferelor. Nu ar fi de mirare că din cele cinci ţevi care îi străbat apartamentul una singură se încălzeşte vag. Pe tronsonul pe care locuieşte toţi locatarii au centrale de apartament. Neta Talambă a trăit un adevărat şoc atunci când a primit facturile pentru „căldura comună”: 65 de lei în noiembrie şi 95 de lei în decembrie.

„Mă îngrozesc numai la gândul că pe februarie, factura va fi mult mai mare! Soţul este bolnav, cu pareză, pensiile noastre sunt foarte mici şi sumele care îmi sunt repartizate sunt enorm de mari pentru posibilităţile mele”, ne-a declarat gălăţeanca.

Le reamintim gălăţenilor care au nemulţumiri sau suspiciuni cu privire la repartitoare să sesizeze în scris prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea, şi Autoritatea Naţională pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilitate Publică, al cărei sediu este la Patinoar.

Citit 3453 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2012 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.