Anestezist condamnat, la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 2006 o pacientă murea în Spitalul Judeţean. Nu era nici prima, nici ultima. În urma decesului, familia a cerut anchetarea cazului şi, până la urmă, au ajuns cu o plângere la Parchet, iar procurorii gălăţeni au anchetat cazul.

S-a ajuns la concluzia că moartea pacientei a survenit în urma umplerii cavitaţii toracice cu 3800 ml de lichid, după ce cateterul pus de doctorul anestezist s-a deplasat cu şapte centimetri(!). Tot în urma anchetei desfăşurate de procurorii gălăţeni s-a aflat că Radu Trandafir, medic primar ATI în Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, a fost cel care a pus cateterul.

După mai multe luni de la decesul femeii, doctorul a fost acuzat de omor din culpă şi trimis în judecată la Judecătoria Galaţi.

Instanţa care a  judecat dosarul pe fond a ajuns la aceeaşi concluzie cu cei de la Parchet şi l-a condamnat pe doctorul Trandafir la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare şi i-au interzis să mai profeseze pe o perioadă de trei ani după ispăşirea pedepsei.

Doctorul a atacat sentinţa la Tribunalul Galaţi, unde judecătorii au hotărât că pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a profesa nu îşi are rostul. Judecătorii au mai constatat că pedeapsa de doi ani şi şase luni este graţiată conform Legii 543/2002, şi au decis că doctorul Trandafir nu trebuie să meargă după gratii.

Prin hotărârea Tribunalului s-a dispus suspendarea condiţionată a pedepsei de doi ani şi şase luni închisoare. Tot judecătorii de la Tribunal au diminuat şi daunele morale cerute de familia victimei, de la 40.000 de lei la 20.000 de lei.

Doctorul implicat în acest caz nu a fost mulţumit nici de această hotărâre şi a făcut recurs la Curtea de Apel Galaţi. Dosarul are termen la Curtea de Apel pe 20 februarie.

Citit 1711 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.