Anestezist plecat din sala de operaţie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un copil de zece ani îşi cunoaşte mama doar din poze, din cauză că un medic anestezist a părăsit sala de operaţie * Doctorul profesează încă

Un alt doctor aflat în atenţia judecătorilor gălăţeni este Mihail Stoica, medic anestezist la Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi. Doctorul Stoica este acuzat de omor din culpă, faptă săvârşită în anul… 1999.

De atunci şi până acum, nu s-a hotărât nimic în acest caz, înregistrat, e adevărat, abia în 2006 la Judecătorie. Dosarul a avut termen pe 21 ianuarie, dar a fost amânat, deoarece doctorul a cerut un nou termen pentru a-şi angaja apărător. Cauza va fi readusă în discuţie pe 11 februarie 2009.

De ce este acuzat doctorul Stoica?

În 1999, în timp ce era de gardă, Mihail Stoica a intrat alături de alţi doi medici gălăţeni în sala de operaţie pentru a asista la o cezariană. La ora 19,00, după efectuarea operaţiunilor specifice şi a rahianesteziei de către Mihail Stoica, doctorii au început operaţia de cezariană şi au reuşit să aducă pe lume un băiat.

Din declaraţiile martorilor, aflate la dosar, rezultă că anestezistul a primit un telefon şi a părăsit sala de operaţie. Ginecologii au constatat o schimbare a culorii sângelui pacientei şi au trimis o asistentă să îl caute pe anestezist, dar acesta nu a fost de găsit până la ora 19,45.

S-a încercat  resuscitarea şi intabularea victimei, dar fără succes. În momentul în care medicul ATI a revenit în sală, pacienta era deja decedată. În declaraţia dată în faţa organelor de urmărire penală, Stoica a susţinut că a ieşit din sală pentru că trebuia să acorde anestezie de urgenţă la o operaţie de la neurochirurgie.

Aceste afirmaţii nu au fost confirmate de raportul de la Spitalul de Urgenţă în care se spune că nu a fost nicio intervenţie chirurgicală pe secţia de neurochirurgie şi că medicul nu avea niciun motiv să nu-şi supravegheze pacienta. În urma autopsiei s-a constatat că există o legătură de cauzalitate între lipsa unei supravegheri atente şi permanente a pacientei şi decesul acesteia.

Chiar dacă este acuzat de omor din culpă, pentru o faptă de acum un deceniu, doctorul Stoica profesează în continuare. Şi ia un nou termen pentru a-şi căuta apărător (!?). Rămâne de văzut ce vor hotărî judecătorii gălăţeni la termenul din februarie. Vom reveni şi cu alte amănunte în acest caz.

Citit 1733 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.