Continuitate şi solidaritate - Crucea Roşie a ajutat 145 de familii
Foto: Foto. Arhiva Filialei Crucea Roşie Galaţi

Continuitate şi solidaritate - Crucea Roşie a ajutat 145 de familii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

145 de familii din judeţul nostru, afectate de căderea masivă a zăpezilor, au primit un semn de solidarite creştină de la voluntarii Filialei Crucea Roşie Galaţi. „Am acţionat potrivit aceluiaşi principiu al continuităţii şi al ajutorării celor afectaţi de dezastre naturale, motiv pentru care după căderile masive de zăpadă am pornit împreună cu mai mulţi voluntari ai noştri în satele în care zăpada a pus în dificultate mai multe familii care sunt în stare de risc social”, ne-a spus Gheorghiţă Hogea, preşedintele Filialei Galaţi Crucea Roşie.

Direcţii de acţiune

Din 25 martie, 27 de voluntari de la Crucea Roşie şi-au îndreptat atenţia pe două coordonate: una în direcţia colectării de alimente şi materiale necesare ajutorării semenilor în nevoi şi a doua în direcţia sortării, lotizării şi distribuirii alimentelor. „În toată această perioadă am adunat 2.650 de kilograme de alimente neperisabile prin punctele de colectare de la Real, Metro şi Billa. Pe această cale, mulţumim tuturor gălăţenilor care au trimis un gând bun şi un dar semenilor noştri aflaţi în nevoi în această iarnă”, a adăugat interlocutorul nostru.

Din contribuţiile gălăţenilor şi din rezervele Crucii Roşii, voluntarii acestei organizaţii cu vocaţie internaţională au adus o rază de lumină pentru 75 de familii din comunele Nicoreşti, Braniştea şi Grozăveşti; au primit un semn de compasiune şi alte 40 de familii din Oancea şi 12 din Barcea. Au fost sprijinite două familii nevoiaşe, una cu zece copii, alta cu şase copii, din municipiul Tecuci.

Ieri,o misiune filantropică a Crucii Roşii a mers la Frumuşiţa unde a vizitat 16 familii; voluntarii au dăruit alimente neperisabile şi speranţă, multă speranţă...

Citit 1210 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2012 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.