De 1 Martie, copiii din centrele de plasament au dăruit iubire

De 1 Martie, copiii din centrele de plasament au dăruit iubire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Copiii din centrele de plasament din Galaţi le-au oferit ieri trecătoarelor din zona Ţiglina I mărţişoare urându-le, în acelaşi timp, o primăvară frumoasă şi plină de iubire. Prichindeii, 25 la număr, au adus o rază de soare în inimile doamnelor şi domnişoarelor, care i-au răsplătit cu mulţumiri şi îmbrăţişări.

„Acţiunea de azi face parte dintr-o serie începută acum mult timp, alături de copiii centrelor de plasament gălăţene. Am vrut să dăruim iubire necondiţionată, speranţă şi încredere. Suntem convinşi că lumea se va schimba prin intermediul acestor elemente pe care noi le considerăm esenţiale. Micuţii au împărţit azi mărţişoare ca o măsură a iubirii, dacă ea poate fi măsurată. Am vrut să fie şi un gest al copiilor din centre, care să exprime faptul că şi ei au nevoie de iubire, înţelegere şi acceptare. Atunci când am anunţat această intenţie, şi-au exprimat dorinţa de a participa mult mai mulţi copii, dar am avut un număr limitat de mărţişoare şi au putut fi prezenţi doar 25”, a explicat Mădălina Filotti, director general adjunct pentru Asistenţa Socială a Persoanelor Adulte.

Faptul că au fost îmbrăţişaţi de doamnele uimite de gestul lor le-a adus micuţilor zâmbete mari pe buze şi le-a luminat chipurile. Cristi, un băieţel în vârstă de şase anişori, a fost foarte încântat de acţiunea la care a participat astăzi: „Cel mai mult mi-a plăcut că m-au pupat bunicuţele”, spune el, ruşinos.

Citit 887 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2012 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.