Sanitas cere majorare cu 30 la sută

Sanitas cere majorare cu 30 la sută
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii din Sănătate resping categoric varianta îngheţării salariilor, luată în calcul de Guvern. Liderii Sanitas s-au întâlnit miercuri dimineaţă cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, ca să discute despre o posibilă iniţiativă a îngheţării salariilor.

"Liderul Federaţiei Sanitas este categoric: fără majorări, ne întoarcem la situaţia din toamna trecută. Probabil vom redeschide conflictele de muncă", ne-a declarat dl. Paraschiv Sălăvăstru, preşedintele Sanitas Galaţi şi membru al conducerii federaţiei.

Sindicaliştii din sănătate cer în continuare majorarea veniturilor salariale cu 30 la sută. "Este un ultim demers pentru stabilizarea personalului sanitar. Dacă nu primim nimic, este posibil să strângem semnături pentru grevă. Respingem o decizie de îngheţare a salariilor. Nu vrem să fim responsabili de accentuarea stării de criză, dar nici nu dorim să fim singurii sacrificaţi din cauza crizei", a mai declarat liderul Sălăvăstru.

Ministrul Sănătăţii a afirmat la rândul său că, în acest moment, pe masa de lucru a Guvernului există mai multe versiuni de lucru dar a precizat: „Propunerea mea este un buget echilibrat între venituri şi cheltuieli. Având în vedere reperele anului 2009, încercăm să găsim posibilităţi de creştere a veniturilor atât la bugetul de stat, cât şi la Fondul Naţional al Asigurărilor de Sănătate, prin raţionalizarea cheltuielilor”, a replicat ministrul Ion Bazac.

Rămâne de văzut dacă le va da mai multe speranţe sindicaliştilor la lucrările Consiliului Naţional Sanitas. Oricum, niciunul dintre miniştrii perindaţi pe la Ministerul Sănătăţii n-a reuşit să refuze cererile sindicatului Sanitas, o redutabilă forţă de influenţă a politicii ministerului. Nici chiar fostul ministru Nicolăescu, care a lăsat în urmă faima unei inflexibilităţi greu de egalat.

Citit 954 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.